Test: Osprey Raven 10 rygsæk til kvinder

Osprey har flere serier af rygsække der er designet specifikt til kvinder, Raven-serien er én af dem og den modsvarer Raptor-serien til mænd som vi tidligere har testet og anmeldt (Læs testen).

Raven-serien består af 2 modeller, Raven 10 og Raven 14 hvor forskellen primært ligger i den fysiske størrelse og dermed også hvor meget de kan indeholde hver især. Raven 10 er den lille af de to, men indeholder dog stadig 10 liter, heraf 3 liter væske i den medfølgende blære, hvorfor der bør være plads nok til de fleste dagsture på mountainbiken.

Redaktøren har, med praktisk hjælp fra sin bedre halvdel, testet rygsækken.

Design og funktioner

Raven 10 fås i 3 kvinde-specifikke farver, blå, orange og lilla og er alle lavet med den kvindelige krop for øje. Den er udført i kraftig nylon som er både slidstærkt, men også ret nemt at gøre rent med en fugtig klud.

På fronten er der øverst Osprey’s LidLock, en lille plast-“dims” der gør det muligt at fastgøre en cykelhjelm øverst på tasken. Nedenunder er en åben lomme der kan rumme en jakke eller andet som ikke nødvendigvis behøver ligge beskyttet indeni tasken. Nederst er også en lille “strop” som er lavet for at gøre det nemt at montere en cykellygte direkte på tasken.

I toppen er der først én lille lomme med et vandtæt rum hvor der kan være enkelte småting som man gerne vil have hurtig adgang til, det kunne være mobiltelefon, energi og dankort eksempelvis. I samme lomme er en ekstra mesh-lomme, i denne er en lille karabinhage hvor man evt. kan opbevare nøgler eller lign.

Selve hovedrummet i tasken er ét stort rum, med en enkelt mesh-lomme på den bagerste del, denne lomme kan indeholde de ting man gerne vil have adgang til uden at skulle rode hele tasken igennem. Rummet er i hele taskens højde og rummer derfor snildt en ekstra jakke/trøje, et par løse ærmer, handsker og en solid madpakke – rigeligt til dagsturen. I hver side af rummet er en lille ekstra lomme som lige netop kan rumme en mini cykelpumpe, en fin detalje da man så altid ved hvor den kan findes.

Det bagerste rum, mod ryggen, rummer HydraPak væskeblæren der kan indeholde op til 3 liter væske. Blæren er forstærket bagpå, formentlig både for at den ikke klapper sammen, men det giver også lidt beskyttelse ved evt. styrt. Desværre er der ingen quick-release/quick-link på blæren, så både blære og slange tages af når den kan fyldes og/eller rengøres. Blærens størrelse gør den til gengæld ret nem at rengøre og tørre af indvendigt efterfølgende.

I bunden af tasken er der et lille “hemmeligt” rum, åbner man dette finder man ToolWrap, et etui hvor værktøj og reservedele kan gemmes, på den måde ved man altid hvor det er og samtidig giver ToolWrap et super overblik når den foldes ud. Der er 2 mesh-lommer, den ene med 2 seperate rum, herudover er der elastikken hvor der passende kan hænge en lille mini cykelpumpe, eller CO2 patroner. ToolWrap’en kan naturligvis også tages helt ud af tasken hvis man skule have behov for dette.

Rygsækken bæres med de 2 skulderremme, disse er lette og luftige da de er lavet i skumgummi med en masse ventilationshuller, indvendigt er der mesh, for at optimere åndbarheden. Raven 10 har, udover skulderremmene, også et brystspænde som holder tasken tæt til kroppen, på dette monteres slangens mundstykke via en lille magnet hvilket er rigtig smart, så ved man nemlig også altid hvor denne er. Omkring livet er også et bælte med spænde, dette er dog lidt kraftigere så det holder rygsækken bedre fast omkring livet. Det brede bælte er med mesh for maksimal ventilation og åndbarhed og i begge sider er små lommer hvor man kan opbevare snacks, energibarer eller noget mere kedeligt såsom en CO2 patron, eller lign., her har man i hvert fald hurtig adgang til det – uden at skulle have rygsækken af. Begge spænder kan naturligvis justeres i omkredsen, så det passer den enkelte og brystspændet har endda et lille stykke elastik så det kan give sig lidt.

Bagsiden/ryggen på rygsækken er udført i AirScape design som Osprey kalder det. I praksis betyder det at der er bølget skumgummi i begge sider øverst, samt et mere solidt skumgummi panel nederst, dog stadig med luftkanaler. Derudover er der en bred luftkanal i midten så kan nemt kan komme af med varmen og slutteligt er der et mesh-net på hele bagsiden som sikrer den rette afstand mellem ryg og rygsæk. Denne opbygning fungerer rigtig fint og minimerer risikoen for at blive fuldstændig gennemblødt på ryggen pga. en rygsæk der ikke giver mulighed for at komme af med varmen.

Tasken sidder rigtig godt på ryggen, hverken for højt eller for lavt og med både brystspænde og det brede bælte omkring livet ryger den heller ingen steder selvom man giver den lidt gas på sporet. Ventilationen og åndbarheden er, helt generelt, rigtig god og det er helt tydeligt at Osprey har brugt meget energi på at få dette til at lykkedes, både når man kigger på ryggens opbygning, skulderremmene eller bæltet omkring livet – alle steder er ventilation og åndbarhed tænkt med i designet.

Taskens størrelse gør den meget velegnet til dagsture eller ture hvor man er nødt til at have lidt mere end det allermest nødvendige med, det kunne være jakke, ekstra trøje, værktøj, slanger og måske både kort, madpakke og andet hvis man er på en længere tur.

Konklusion

Raven 10 har en størrelse der gør den meget velegnet til dagsture eller ture hvor man er nødt til at have lidt mere end det allermest nødvendige med, det kunne være jakke, ekstra trøje, værktøj, slanger og måske både kort, madpakke og andet. Rygsækken sidder rigtig godt på ryggen, vægten er godt fordelt med den er nem at justere så den passer, samtidig giver brystspænde og bæltet omkring livet en rigtig god komfort, da tasken holdes på plads.

Med 3 liter væske i blæren og masser af plads til “grej” er Raven 10 en meget alsidig taske, uden den egentlig bliver for stor til de kortere træningsture.

Raven er en rigtig fed rygsæk til kvinder, farverne er de helt rigtige, den sidder som den skal, på en kvinde, og så er både komforten og kvaliteten i top!

Med en vejledende pris på 1200,- er der bestemt ikke tale om en billig rygsæk, men til gengæld er der så mange fine detaljer og funktioner som man må nøjes med at drømme om hvis man vælger det billige alternativ. Vil man have en rygsæk der kan rumme det hele, har mulighed for vandblære og er i top-kvalitet, så er det svært at komme udenom Raven 10 fra Osprey.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1200,-

Funktionalitet 9
Pasform 9
Design 8
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Garmin EDGE 520 Plus
I slutningen af april lancerede Garmin et par nye produkter i EDGE...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.