Test: Pirelli P Zero Race

Vi har igen været på landevejen, hvor vi denne gang har testet Pirellis nyeste dæk til racercyklen. Denne gang har vi fat i et dæk, der specifikt er produceret til race. Race faktoren betyder, at dækket er optimeret ud fra den tidligere race-model, hvor der igen er fuldt fokus på fart. Når der er fuldt fokus på fart, kan det gå ud over punkteringsbeskyttelse, men læs med for at finde ud af, hvorvidt det er tilfældet her ved Pirelli P Zero Race.

Udvalgte specifikationer

  • Størrelser: 26mm (testet), 28mm og 30mm
  • Farver: Sort eller Classic 
  • SMARTevo compound
  • Rullemodstand: Lav
  • Punkteringsbeskyttelse: Middel/høj 

Design og funktionalitet

Pirelli P Zero Race ligner til forveksling P Zero Velo Classic, som vi tidligere har testet. Designmæssig er der da heller ikke de store forandringer, da begge dæk har den velkendte skinwall, der giver et lidt mere klassisk look til cyklen. 

Udseende er meget lig den Velo-modellen, men selve dækket er en ny og forbedret model af netop den model. Jeg var ikke helt tilfreds med punkteringsbeskyttelsen i Velo Classic-modellen, da dækket synes lidt tyndt. P Zero Race, som er den nye model, er forstærket en del, hvilket man hurtigt mærker, når man pakker dækkene ud. Der er simpelthen et tykkere lag gummi, der kan beskytte mod flintesten og småsten. 

Den forbedrede punkteringsbeskyttelse gør også, at vi endnu ikke har oplevet punkteringer, som vi gjorde med P Zero Classic-modellen. Den ekstra beskyttelse burde tilføje lidt vægt i forhold til forgængeren, men Pirelli har formået at holde vægten på 205g i 26mm, hvilket er samme vægt ved 25mm udgaven af P Zero Velo. 

Pirelli har valgt at holde fast i det dækmønster, de har brugt siden første udgave af P Zero. Det giver mening, da mønstret stadig giver lav rullemodstand og et godt vejgreb. P Zero Race er lavet til fart, hvorfor det ikke er et specifikt regnvejrsdæk, men klarer sig udmærket i regnvejr. 

Pirelli har udviklet en ny gummiblanding, der erstatter den tidligere SMARTnet. Den nye udgave kalder de SMARTevo, hvor de har taget ved lærer af de erfaringer, der er gjort i den virkelige verden, hvor de blandt andet indhenter anmeldelser fra World Touren. 

Konklusion

Jeg har tidligere været svært begejstret for Pirelli, og det er jeg stadig. De har nu et meget bredt udvalg af dæk, hvor P Zero Velo og P Zero Race henvender sig til de ryttere, der vil køre stærkt. Specielt P Zero Classic gav jeg lidt hug, da jeg ikke syntes, at punkteringsbeskyttelse var god nok. Netop denne har Pirelli forbedret, mens de har holdt fast i nogle af de ting, der hele tiden har fungeret – minimal rullemodstand og godt vejgreb. 

Det er super fint, at man vælger at videreudvikle sine produkter, når der helt klart er ting, der fungerer. Samtidig er det rigtig fedt, når man erkender, at der er ting, der ikke helt fungerer. Den balance synes jeg, at Pirelli er ved at finde, hvorfor Pirelli P Zero Race er et super godt og solidt dæk. 

Pris og tilgængelighed

Priser fra 349,- 

9 Rullemodstand

9 Vejgreb

8 Punkteringsbeskyttelse

8 Pris

8.5
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: Bontrager R3 Hardcase Lite

Vi har igen været afsted på de tynde hjul hen over sommeren....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.