Test: RAKNA MTB kollektion

Vi har denne gang testet MTB trøjer og tilbehør fra danske RAKNA, og lad det være sagt med det samme – det er fedt!

Design & detaljer

RAKNA’s produkter er lavet i 100 % økologisk merinould, strikket i Danmark og farvet i Polen. Altså et produkt der kræver et minimum transport aft. bl.a. bæredygtighed. Merinould er et naturligt uldprodukt, der kommer fra merinofåret. I forhold til almindelig uld er merinould meget blødere og tyndere. Merinould er temperaturregulerende, varmere i våd tilstand og optager ikke svedlugt, hvilket gør det særdeles egnet til undertøj og svedundertøj.

RAKNA’s program er smalt med et lækkert og enkelt design, og indeholder en tanktop, en kortærmet T-shirt og en langærmet T-shirt. Kort- og langærmet T-shirt kan fås i hhv. sort, blå og grøn, i størrelserne XS-XXXL. Tanktoppen kommer i to farver, og i størrelserne XS-XXL. Til damerne tilbydes samme set-up. Udover det kan du også købe RAKNA’s svar på en halsedisse, pandebånd og sågar en hårelastik, naturligvis også i den lækre merinould. Jeg er 175 cm høj, vejer 67 kg, og bruger XS.

  • 100 % merinould
  • Naturligt stræk i ulden
  • Sidepaneler der skaber god pasform
  • Længere rygpanel som der bør være på cykeltøj
  • Indbygget pudseklud
  • Indbygget lomme i sidepanel evt. til en snack
https://www.cykelstart.dk/wp-content/uploads/RAKNA_dele_off-scaled.jpg

Konklusion:

Produkterne er testet her i oktober/november og jeg kan blot konstatere at det er nogle fantastiske trøjer i det milde efterår. Jeg kan godt mærke forskellen på 100% merinould som RAKNA og eks. MONS Royale som indeholder nylon og elastan, i de trøjer jeg har! For mig er det bare en anden oplevelse i forhold til at holde varmen og komme af med sveden. Der findes mange halv dårlige produkter på markedet, hvor jeg fryser eller får en form for koldsved, og de kan hurtigt lugte dårligt. Jeg har fulgt anvisningerne fra RAKNA om lade det lufttørre eller fryse det ned i et par dage, og det fungerer. Det kan naturligvis ikke lade sig gøre ved mere syntetiske produkter. Billederne er taget ved en udetemperatur på 12 grader, næsten ingen vind og overskyet, og her har jeg normalt mere tøj på. Så lagde fra land med en tanktop under den langærmet trøje, halsedissen og pandebånd. På vej til skoven kunne jeg især mærke vindtæthed, og det kom faktisk bag på mig. Det sidder helt perfekt under dynamisk kørsel XC og All Mountain tit er.

RAKNA kan tåle uldvask op til 40 grader, og man skal derfor huske ikke at smide det til vask sammen med resten af cykeluniformen. RAKNA skriver på deres hjemmeside: “Let at tage på – svært at tage af igen, da det bare føles behageligt” Og det har de fuldstændig ret i, det er utrolig behageligt at have på – også når jeg ikke cykler. Så tror jeg skal have ryddet lidt op i min cykelgarderobe og være endnu skarpere på hvilke materialer der vælges.

Pris & tilgængelighed

RAKNA MTB tanktop: 350,-
RAKNA MTB T-shirt kortærmet: 600,-
RAKNA MTB T-shirt langærmet: 800,-
RAKNA Merino Pandebånd: 149-
RAKNA Merino Halsedisse: 199,-

RAKNA kan købes online på RAKNA.dk samt udvalgte specialbutikker.

Funktionalitet 10
Pasform 10
Design 9
Pris 8
9.3
Mere fra Jan Flinch Melsen
Test: Smart LED 1500 forlygte + Smart Acrux Baglygte
Jeg har i december måned testet disse cykellygter fra SMART-bike. Lygterne er...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.