Test: AGU Essential Thermo Jersey

Samlet karakter

AGU er et gammelt hollandsk brand der første gang så dagens lys helt tilbage i år 1966 og har siden da produceret bl.a. tilbehør til cykler og scootere, samt tasker, regntøj og cykeltøj. Det første produkt vi har haft i hænderne er deres Essential Thermo Jersey, som navnet måske antyder er det en langærmet cykeltrøje til brug på de kølige dage og en thermo jersey kan nok bedst betegnes som en mellemting mellem en klassisk cykeltrøje og en jakke, altså tykkere materiale, men stadig med god åndbarhed og typisk er der heller ikke hverken vand eller vindtæt, – til gengæld er materialet let og luftigt, samtidig med at bevægeligheden er god!

Design og detaljer

Essential Thermo Jersey fås i 4 forskellige farver fra AGU, sort, blå, rød og brun og den er udført i 100% polyester. Trøjen er med børstet inderside som både føles rart og samtidig har en god isolerende effekt, uden at materialet dog bliver hverken tykt eller tungt – det er stadig en ganske let trøje.

Foran er der gennemgående lynlås med vindstop og en fin detalje er at kraven er lidt kraftigere end resten. På siden er et reflekterende logo og bagpå en enkelt refleks nederst.

Afslutningerne ved ærmerne, såvel som i livet – er med tynd elastik som afslutning, så der ikke trænger vind ind ved hverken ærmer eller i livet. Trøjen er naturligvis lidt længere bagpå, så pasformen er optimal når man sidder på cyklen.

Bagpå trøjen er der 3 åbne ryglommer til slange, energi, pumpe og andet grej, derudover der er en lille lomme med lynlås hvor der lige præcist kan klemmes en iPhone 7 ind, uden cover! Lommen er derudover også oplagt til opbevaring af nøgler, penge eller andet som man ønsker i en lomme der er lukket.

Pasform og komfort

Trøjen er testet i str. S og med mine ca. 68 kg. fordelt på 175 cm er det den helt rigtige størrelse, den sidder tæt – uden at det bliver ubehagligt, men man slipper for materiale der flagrer unødvendigt og man får en trøje der sidder til hvor den skal – for optimal komfort og med masser af bevægelighed da materialet er både let og med masser af stræk.

Vind holder den til dels ude, selvom den ikke er klassificeret som vindtæt og en lille byge klarer den også selvom den ikke er vandtæt eller vandafvisende – den gør sig dog bedst på de kølige og småblæsende dage ned til omkring 10 grader, alt efter hvor kuldeskær man nu engang er. Den holder en tør og yder en udmærket beskyttelse mod vind og vejr i “mid-season”.

Konklusion

Med en pris på omkring 500,- er AGU’s Thermo Jersey i den billigere ende, men det mærkes bestemt ikke på hverken kvaliteten af materialer, pasform eller detaljer – det er en super velsiddende langærmet jersey der yder fin beskyttelse i “mid-season” og så er designet helt clean og stilrent. Jeg er vild med pasformen, det bløde fleece indvendigt og det faktum at den faktisk kan anvendes oftere end man lige skulle tro, med den rette baselayer inderst.

Skulle man ønske sig noget var det måske silikoneprint på elastikken ved livet og at lynlås-lommen bagpå var en tand større, men det samlede indtryk er stadig rigtig godt – her er tale om en virkelig fin trøje til en yderst rimelig pris.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 599,- (Set til 499,-)

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.