Test: Rockbros Atom Shackle Lock-X

Jeg har såååå mange nøgler – især cykelnøgler, jeg ikke aner hvor hører til. Og det selvom, jeg egentlig ikke synes, at jeg har cykellåse uden nøgler… Men det store antal hjemløse nøgler er klart udtryk for, at det er noget bøvl med det makkerpar: cykellås og nøgle. Dertil kommer, at det er et evigt stressmoment, om jeg får placeret den lille cykelnøgle et sikkert sted, hvor den vil være at genfinde, når jeg skal låse min cykel op igen. Derfor så jeg meget frem til at teste Atom Shackle Lock-X fra Rockbros. Det er en lille kompakt elektronisk lås, du kan låse op med dit fingeraftryk. Der følger dog også et sæt nøgler med, der kan bruges i en nødsituation.

Rockbros har med deres Atom Shackle Lock-X med fingeraftrykslås skabt et produkt, der ikke kun tilbyder høj sikkerhed, men også en praktisk og brugervenlig oplevelse. Vægten er på 437 gram, og det betyder, at det ikke er førstevalget, når du ønsker at cykle stærkt og dog har brug for en lås. Men på den anden side vejer låsen ikke mere, end at jeg vælger den lås, når jeg cykler til et møde i byen eller på job og ønsker at transportere mig de 20-35 km på en halvdyr cykel, der så skal passe sig selv nogle timer.

Sikkerhed og konstruktion

åsen er udstyret med en høj sikkerheds- og borefast låsecylinder, der giver mere ro i sindet, når cyklen stilles fra sig, end så mange andre cykellåse gør. Materialerne, der anvendes til konstruktionen – zinklegering og ABS-interlocking for låsecylinderen samt aluminiumlegering og silikone for bøjlen – giver en solid og pålidelig borefast lås. Materialet er valgt for at give en høj grad af sikkerhed og modstandsdygtighed over for angreb som skæring eller brydning.

Der er tale om en “shackle lock”, og det refererer til en type lås, der bruger en låsbar bøjle eller en bøjle-lignende komponent til at låse cyklen med – eventuelt fast til en anden genstand. Disse låse er således almindeligt anvendt til at sikre cykler, porte, skabe og andre genstande, der kræver de låses for at forhindre tyveri eller uautoriseret adgang. Alt i alt er shackle-låse populære på grund af deres pålidelighed og evne til at fastgøre genstande på en sikker måde.

Brugervenlighed

En af de mest imponerende funktioner ved denne lås er dens fingeraftryksteknologi. Med en kapacitet på op til 20 fingeraftryk og en genkendelsesrate, der sikrer pålidelig adgang, er låsen let at bruge for både erfarne cyklister og nybegyndere. Indtastningsprocessen er enkel og velbeskrevet i brugsanvisningen, hvilket gør det nemt at tilføje nye fingeraftryk og administrere adgangen. Således har shackle låsen været brugt af hele familien, da 3 brugeres fingeraftryk er registreret. Det har fx vist sig smart, når den ene har låst og stillet cyklen, men den har skulle hentes af en anden.

Praktisk design

Låsen er designet til at være let at fastgøre til både styret og sadelpinden, hvilket giver fleksibilitet i placeringen på cyklen. Den kompakte størrelse gør den også nem at transportere under cykelturen. Der er dog ikke beslag med, der kan fastgøres til cyklen, og låsen kan sættes fast i, så jeg har den som regel i min cykeltaske eller i baglommen på cykeltrøjen, hvor den også passer i. Denne shackle-lås har en fast bøjle, og kan følgelig ikke som andre med en bevægelig bøjle låses fast i helt så mange forskellige positioner. Det betyder, at cyklen skal stå nøjagtigt og lige op af et tyndt rør, førend cyklen kan låses fast hertil. Bøjlehullet har en bredde på 7,4 cm og højde på 12,8 cm.

Holdbarhed og Batterilevetid

Med et robust design og en 420mAh lithiumbatteri, der kan låse op til 3000 gange ved fuld strøm, er låsen skabt til langvarig brug og pålidelighed under forskellige vejrforhold. Nøgler til nødsituationen, tænker jeg kunne komme i spil, hvis fx låsen fastgør en cykel et meget koldt sted gennem meget lang tid, så batteriet i låsen aflader. Jeg har endnu ikke haft behov for at anvende nøglerne. Jeg har bare ladet den op cirka hver tredje gang, jeg lader min cykelcomputer op.

Konklusion

RockBros Bicycle Fingerprint Bike Lock er en fremragende løsning til cyklister, der værdsætter både sikkerhed og brugervenlighed. Med sin høje sikkerhed, lette brug og holdbare konstruktion er denne lås en pålidelig ledsager på den cykeltur, hvor vægtoptimering ikke er altafgørende. Det er lækkert ikke at skulle holde styr på sin cykelnøgle.

Pris og tilgængelighed

Set til 649,-

Funktionalitet 8
Design 7
Pris 8
7.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Trine Balskilde Stoltenborg
Test: AGU Summerday Seamless Undertrøje SS
Jeg er typen, der altid kører med en tætsiddende isolerende t-shirt som...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.