Test: Sigr Riksettan Bibshorts

Fra svenske Sigr har vi de sidste måneder haft lejlighed til at teste deres Riksettan bibshorts, et af deres nyeste tilføjelser til sortimentet. Årsagen til at vi har testet den gennem efteråret og vinteren er at markedsføres som perfekte til både inden og udendørs cykling – og derfor har vi sat dem stævne på hometraineren de sidste mange måneder!

Design og detaljer

Riksettan er udført i forholdsvis tyndt og let materiale, dette for at sikre god åndbarhed og ventilation – uanset om man cykler indendøre eller udendørs når det er varmt. Materialet er samtidig virkelig blødt og lækkert, så det føles godt mod kroppen. Der er også tænkt på miljøet da materialet skulle vælges, for det er udført af 100% genbrugte materialer og så der der indbygget UV beskyttelse, samtidig med at det tåler solcreme, what’s not to like?

Hele overdelen, inkl. selerne, er flade og laserskårne, så der ingen trælse syninger er.

Det samme gælder for afslutningerne ved lårene, her er ingen elastik, men istedet laserskårne afslutninger med silikone indvendigt for at forhindre de glider op. Apropos benene – så havde jeg nok foretrukket at de var lidt længere – jeg synes de bliver lige korte nok i benene, i hvert fald i den testede str. S, men det er en smagssag!

Puden som Riksettan er udstyret med er også ganske avanceret og lavet i flere lag, for at imødekomme at der er brug for forskellige former for support for, bag og i siderne – og med stor fokus på åndbarheden.

Riksettan i praksis – komfort?

Som nævnt tidligere, så har jeg testet Riksettan i str. S. Størrelsen virker passende til mine 66 kg. og 175 cm., men man skal nok ikke være meget mindre end mig og str. S er den mindste størrelse i programmet, dog findes der også en udgave til kvinder.

Materialet er der ingen tvivl om er ganske lækkert og af høj kvalitet – materialerne er lækre at røre ved og føles lækre mod kroppen. Det faktum at materialet er ret tyndt gør at man nemt kan komme af med varmen, uanset om man er på hometraineren, eller cykler udenfor i høje temperaturer.

Afslutningerne ved benene fungerer fint, men jeg havde foretrukket at de gik lidt længere ned mod knæene – de er lige til den korte side til mig. Det kan dog skyldes det er str. S og det muligvis vil være anerledes i str. M, L og lign.

Den laserskårne overdel sidder godt til kroppen og det er lækkert at der ikke er nogle trælse syninger og kanter, det betyder en super komfort!

Puden synes jeg også fungerer ret godt, den er blød og super fleksibel – så den tilpasser sig rytteren i høj grad. Den har en fin størrelse og giver mig den fornødne support – den er dog forholdsvis blød og nogle vil måske nok foretrække et lidt mere fast materiale for endnu mere support og støtte. Indendørs på hometraineren vil man dog værdsætte at ventilation og åndbarheden er god – så man forholdsvis nemt kan komme af med varmen!

Konklusion

Riksettan er et par rigtig fine bibshorts der fås til både mænd og kvinder. Materialet er bæredygtigt og af super høj kvalitet, det er holdbart, let og luftigt – men stadig modstandsdygtigt overfor eksempelvis solcreme og kan endda holde de farlige UV stråler væk.

Generelt er der høj kvalitet hele vejen rundt og gennemførte detaljer, alt fra den laserskårne overdel uden syninger, til afslutningerne ved benene med silikone indvendigt.

Det eneste jeg savner, er lidt længere ben – og så måske en my mere “fasthed” i puden – men det er måske lige så meget et spørgsmål om temperament og smag.

Med en vejledende pris på ca. 1400,- hører de til i den lidt dyrere ende af skalaen, men jeg synes pris og kvalitet hænger ret godt sammen – dog gør prisen at de pludselig kommer i konkurrence med store brands som eksempelvis Assos.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1401,-

Funktionalitet 9
Pasform og komfort 8
Design 7
Pris 7
7.8
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Silva Singletrack
Den svenske outdoor producent Silva har et stort sortiment af lys til udendørs brug, alt fra...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.