Test: Targus Work and Play Cycling rygsæk

Vi har i lidt over to måneder haft Targus’ 15,6” cykelrygsæk til test, der egner sig særdeles godt til cykelpendleren, eller cyklisten, der skal have lidt ekstra med på farten. Targus er et mærke, der producerer alskens forskellige rygsække, laptop-tasker og cases til computere og Ipads. De slår sig især op på stor funktionalitet og har et hav af muligheder inden for taskemarkedet. Rygsækken vi har testet er fra deres ”Work and Play” kollektion, der er beregnet til arbejdsfolket på farten. Rygsækken her ligner umiddelbart en hvilken som helst anden rygsæk, men den rummer enormt mange kvaliteter og rigtig god rumfordeling. Vi har testet rygsækken i alt slags vejr og efter vores velkendte parametre.

Design og funktionalitet

Denne rygsæk fra Targus fås kun i farven sort, hvilket passer til de fleste cykeloutfits. Rygsækken er beriget med ekstremt mange rum og fede detaljer, der gør den meget svær at komme uden om, når man skal vælge en nye cykelrygsæk. Umiddelbart er rygsækkens design meget sikkert, og Targus har holdt sig til klassiske løsninger, der burde falde i manges smag. Som nævnt, forsøger Targus at opretholde en vis funktionalitet i deres designs, hvilket også er tilfældet med denne. Rygsækken er bygget op omkring et stort hovedrum, hvor der er plads til diverse beklædningsgenstande, eller hvad man måtte have brug for.

Hovedrummet er udstyret med et par stropper, der er kan fastgøre tøjet, så det stadig er fint og glat, når man kommer til sin destination. Stropperne er ligeledes med til skabe overskuelighed i hovedrummet, så man har styr på, hvor alt ting er. I bunden af hovedrummet finder man rummet, der er beregnet til sko.  Skorummet er ikke tilgængeligt fra selve hovedrummet, men tager en lille smule af pladsen i hovedrummet. Dette er slet ikke  noget problem, hvis man blot pakker sine sko først. Selve skorummet er meget fleksibelt, da det som sagt tager plads fra hovedrummet, og det er derfor muligt at have lige det sko med, man behøver.

Under skorummet finder man et rum, der er en lille smule gemt, da det sorte look går i et med den vandtætte lynlås, der er indgangen til rummet. Når man åbner rummet, er der adgang til en hel værktøjslomme, der kan foldes ud. Lommen har plads til at det nødvendige, man skal bruge på sin cykeltur og gør, at det er muligt at adskille tingene samtidig med det er nemt at komme til. I selve værktøjsrummet er finder man ydermere rygsækkens regnslag, der passer rigtig fint til rygsækken. Regnslaget er i en meget i øjnefaldende orange farve og har forskellige reflekser på, så den lyser en smule op, når der er mørk. Regnslaget gør sit job og holder hele tasken tør, selv under de vådeste cykelture.

Nu er vi tilbage ved toppen og rygdelen af rygsækken, hvor der er indbygget et rum, der er specielt egnet til computeren. Dette computerrum har kapacitet af op til 15,4 tommer laptops, hvilket burde dække majoriteten af cykelpendlernes behov. Det er rart at have et rum, der er specielt egnet til computeren, så man ved, at den ikke ”flyver” rundt i rygsækken, når man cykler. Det er ligeledes rart at have lidt ekstra plads i det store hovedrum, når man ikke skal tænke på størrelsen af computeren. Personligt synes jeg, at det er en rigtig fin detalje, der gør, at man får rigtig meget plads i hele rygsækken, når man har specifikke rum til specifikke ting.

Bevæger vi os uden på rygsækken, kommer vi til rygsækkens rygstykke og stropper, hvor Targus har kreeret en rygkonstruktion, der skal sikre, at man ikke bliver alt for svedig på ryggen under cykelturen. Konstruktionen fuldfører opgaven inden for rimelighedens grænser, men det er klart, at det ikke er muligt at undgå en lille smule mere sved, end det ville være tilfældet uden rygsæk påmonteret. Her kan vi samtidig henlede til test af andre rygsække, hvor det heller ikke er muligt 100% at undgå mere sved end normalt. Ser man på Targus valg af stopper, gør det samme sig gældende. De har igen forsøgt at lave nogle åndbare stropper, der mindsker mængden af sveden. Stropperne skaber igen en smule mere sved, men det er igen ikke til at undgå, hvorfor disse i den grad er godkendte. Stropperne har én lukke anordning på brystet, hvilket i min optik er lige i underkanten. Bryststroppen fastholder stropperne, så de ikke glider ud over skuldrene, når man cykler, men jeg kunne godt savne endnu et spænde ved hoften. Hoftespændet kunne give mere stabilitet og en følelse af, at tasken sider helt tæt til kroppen. Følelsen udebliver, men omvendt er stropperne med til at skabe større svedflader, hvilket måske er en af tankerne bag Targus’ valg.

Konklusion

Alt i alt har vi her fat i en rygsæk, der rummer ekstremt mange kvaliteter. I starten var jeg en smule betænkelig ved meget firkantede design, da jeg var af den overbevisning, at rygsækken ville skabe for stor vindmodstand, men jeg må erkende, at dette ikke er et problem, da rygsækken er smallere i top end i bund og hermed passer til ryggens form. Der er ikke spildplads i toppen, så den går over skuldrene, og vinden kan ikke få fat i den forfra. Opbygnings- og fordelingsmæssigt er rygsækken helt i top, da man simpelthen kan have så meget med på cykelturen, uden tasken virker helt ”proppet”. Slutteligt er rygsækken så god på mange punkter, at hoftestropperne er i småtingsafdelingen. Hoftestropper er ligeledes en individuel betragtning. Nogle pendlere bruger dem hver gang, mens andre aldrig bruger dem og synes de er mere til gene end gavn. Vi vil hermed varmt anbefale Targus cykelrygsæk, der er endvidere er til at komme til for penge.

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 460,-

Funktionalitet 9
Pasform 7
Design 8
Pris 9
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: MET Rivale Mips cykelhjelm
Markedet for cykelhjelme er efterhånden ret stort, og det er muligt at...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.