Test: Topeak JoeBlow Tubi 2stage fodpumpe

En god pumpe er svær at undvære og en fodpumpe er et must hvis man roder lidt med cykler derhjemme. Topeak har for nylig lanceret en ny fod/gulvpumpe med det lidt spøjse navn modelnavn: JoeBlow Tubi 2stage og her er tale om en pumpe lidt udover det sædvanlige!

JoeBlow Tubi 2stage er først og fremmest udført i lækre materialer, stål og aluminium. Det er ikke en “letvægter”, men det er heller ikke beregnet til at have med rundt, derimod til at stå fast hjemme på cykelværkstedet når der skal serviceres eller skrues.

Den har en solid base med plads til fødderne når der skal pumpes og lidt højere oppe sidder manometret der tydeligt viser trykket i både bar og psi (Op til 11 bar og 160 psi). Manometret er nemt at aflæse og med tydelig markering af trykket.

Øverst ved håndtaget – der iøvrigt også har en fin størrelse, så man har godt greb når der skal pumpes, finder man også selve pumpehovedet – og det er lidt specielt! Pumpehovedet sidder på en slange der har en god længde og er udført i metal og gennemsigtig plast. Pumpehovedet kan bruges til både presta og schrader ventiler (ved brug af adapter), men det der adskiller det fra mængden er muligheden for at skrue ventilkeglen ud, og pumpe luft i dækket samtidig!

Pumpen har to kamre og man kan skifte mellem “højt tryk” eller “høj volumen” via den såkaldte “stage selector”. Ved høj volumen (Op til 2 bar) bruges begge kamre og ved højt tryk (2-11 bar) bruges kun ét kammer. Høj volumen er primært til mountainbike, fatbikes og lign., mens højt tryk er til både gravel, landevej og hverdagscyklen.

Tubeless made easy – takket være TubiHead!

Har man monteret nye tubeless ready dæk på sine fælge, er det nødvendigt at få dækkene til at “sætte sig” inden man hylder sealant i dem. Det betyder normalt at de skal blæses op, så dækkene sætter sig i fælgkanten og dermed bliver tætte hele vejen rundt. Normalt vil jeg skrue ventilkeglen ud og bruge en almindelig blæsepistol sammen med kompressoren, det får normalt dækket til at sætte sig på et øjeblik!

Har man ikke adgang til en kompressor og mulighed for at give dækkene et tilsvarende “skud” luft, kan det være lidt af en opgave at få dem til at sætte sig – og nogle dæk er endda mere bøvlede end andre. Topeak har forsøgt at løse denne udfordring ved at introducere TubiHead, det innovative pumpehoved der gør det muligt at sætte hovedet på ventilen, skrue ventilkeglen ud, pumpe store mængder luft ind og skrue ventilkeglen i igen. Det er ikke en funktion jeg tidligere har set, eller er stødt på hos andre pumper! Jeg har testet funktionen og må konstatere at ventilen skal være forholdsvis lang, de ventiler jeg har på min gravelcykel er simpelthen for korte, så den kan ikke skubbes op og få ved selve ventilkeglen.

Ellers fungerer pumpehovedet overraskende godt – man “skubber” blot hovedet ned over ventilen, så lukker det tæt! Herefter pumper man og trække forsigtigt pumpehovedet af ventilen igen. Har man brug for at holde lidt styr på pumpehovedet har det en god form, så man nemt kan holde det fast omkring ventilen med én hånd, mens der pumpes. På pumpehovedet er også en lille “udluftningsknap” så man kan lukke lidt luft ud af slangen, hvis man har fået pumpe for hårdt, igen en lille fin detalje!

Konklusion

Joeblow Tube 2Stage er en rigtig lækker fod/gulvpumpe til brug derhjemme – kvaliteten er helt i top og funktionerne ligeså. Den har et godt og tydeligt manometer der gør det nemt at aflæse dæktrykket – også på afstand, en god stabil base og et solidt håndtag. TubiHead er også rigtig smart, både pga. muligheden for at skrue ventilkeglen ud, for at seate tubeless dæk – men også fordi det bare er nemt at bekvemt at “skubbe” ventilhovedet ned over ventilen, uden behov for at skrue det fast, eller låse det fast – det er bare nemt og fungerer virkelig godt!

Muligheden for at skifte imellem høj volumen og højt tryk – gør pumpen velegnet til alle slags cykler og meet alsidig, du kan hurtigt pumpe dine MTB dæk til ex. 1,8 bar, for bagefter at pumpe din racercykel til 7 bar – hvis man altså skulle være én af dem der stadig lever lidt i fortiden og foretrækker et hårdt pumpet dæk….

Med en vejl. pris på omkring 1000,- er det ikke en billig pumpe, men det er en rigtig lækker pumpe med mange gode funktioner og i en kvalitet der gør at den formentlig holder i rigtig mange år, hvorfor det kan være en helt god investering! En fodpumpe skifter man sjældent ud, medmindre man får købt noget skidt – og den slides ikke rigtig, så det vil være et af de mere fornuftige steder at investere, da det er en ting der holder længe!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 999,- / Set til ca. 729,-

Funktionalitet 9
Design 8
Pris 7
8
Mere fra Noel Juul Christensen
Garmin introducerer Edge 1040 Solar
Garmin® International, Inc., en enhed af Garmin Ltd. (NYSE: GRMN), annoncerede i...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.