Zwift på Apple TV

Vidste du at Zwift faktisk kan afvikles på et Apple TV? Det skal dog være 4. generation eller nyere hvor der er mulighed for at installere apps fra App Store. I praksis betyder det at du kan afvikle Zwift direkte fra dit Apple TV og det tilsluttede TV så du slipper for tablet eller computer – altså en forholdsvis billig løsning. Der er dog et par ting du bør være opmærksom på.

ANT+ = No-go

Apple TV har ingen understøttelse for ANT+ enheder, altså eksempelvis din Smart Trainer eller dine Garmin sensorer. Har man Bluetooth kompatibel smart trainer, samt sensorer er der dog intet problem, bortset fra at der er en begrænsning på antallet af enheder der kan tilsluttes på én gang.

Begrænset antal blutooth forbindelser

Apple TV understøtter kun 3 aktive Bluetooth forbindelser og én af dem er forbeholdt fjernbetjeningen, så der er reelt kun 2 forbindelser tilbage hvoraf den ene optages af smart-trainer og den sidste (som oftest) af pulsbæltet.

Der findes dog et par løsninger til at omgås dette, bl.a. 4iiii Viiiiva pulsvæltet der “samler” signalet fra ens ANT+ sensorer og sender det videre som ét Bluetooth signal til Apple TV. Alternativt skal man bruge Companion app’en på iOS eller Android til at samle Bluetooth signalerne, og på denne vis sende ét signal videre til Apple TV – sidstnævnte er dog ikke den bedste og mest stabile løsning – min anbefaling vil klart være noget i stil med 4iiii Viiiiva pulsbæltet.

Pris og tilgængelighed

Apple TV findes i flere udgaver der er kompatible med Zwift, den “første” med sort fjernbetjening, samt den nye med sølvfarvet fjernbetjening. Derudover er der forskel på hukommelsen, de fås med 32, 64GB og 128GB og slutteligt fås der en almindelig og en 4K udgave.

Alle modellerne der henvises til nedenfor, er kompatible med Zwift.

Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Flowlife Flowgun Go! massagepistol
Massagepistoler er det nye sort, det er der vist ingen tvivl om....
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.