Test: Angry Light 7000 lumen forlygte

Endnu en gang har vi fået fingrene i en af Angry Lights lygter. Denne gang er der tale om en meget kraftig forlygte på 7000 lumen, der egner sig særdels godt til brug i skoven i de mørke stunder. Angry Light er velsagtens en af de største spillere på lygtemarkedet herhjemme, hvorfor de producerer alskens forskellige lygter, men har specificeret sig i at lave gode og holdbare forlygter til skovbrug. Angry Light 7000 lumen er bestemt ingen undtagelse.

Hvad er med i pakken?

  • 7000 lumen men 7 x LED CREET6Bulb lygte
  • Li-ion batteripakke (Vandtæt)
  • Batteri 1x 8.4v 8800 mAh
  • Stik: IP65 med skrue
  • Hovedbeslag
  • Oplader
  • O-ringe til fastgørelse

Se vores unboxing af Angry Light 7000 lumen nedenfor.

Design og funktionalitet

Design og udsensmæssig ligner 7000 lumen rigtig meget andre lygter i samme kategori. Den har en rund udformning, der giver en godt grundlag for spredning af lyskeglen. Yderligere er den helt klassisk udført i sort aluminium, der både sikrer god holdbarhed og transport af varme. Netop tranport af var er vigtigt, når man har med så store lumen-tal at gøre, da lygten genererer megen varm. Transporten sker nemmest via aluminium,  hvor der endvidere er lavet ”riller” i, så varmen nemmere fordeles.

Selve lygten monteres nemt via en af det to medfølgende o-ringe. O-ringene er i to forskellige størrelser, så lygten burde kunne monteres på de fleste styrtyper. Løsningen med o-ringe fungerer superfint, hvis man blot bruger lygten på landevej eller grusvej, men så snart man rammer spor og drops, så kan lygten ændre position – den falder ikke af, men ændrer blot position og kan nemt rettes. O-ringen er endvidere smart, da det er nemt at på- og afmontere lygten.

Den anden del af lygten er batteripakken. Batteripakken er produceret i hård plastik, der giver god holdbarhed og en vandtæt overflade. På den hårde plastik er der monteret to silikonebånd, der skal bruges til at fastspænde batteripakken til cyklen. Silikonebåndene fastgøres til to metalspænder, så hele pakken sider godt fast på cyklen. De to metalspænder er udstyret med et par plastikholdere, der skal holde silikonebåndet. Disse er ikke så holdbare, som man måske kunne ønske sig, hvorfor det ene allerede knækkede på første prøvetur – lidt ærgerligt. Yderligere skal man passe på med at stramme silikonebåndene for meget, så de to metalholdere sidder forkert på stellet. Dette kan give nogle ærgerlige ridser i lakken – kosmetiske – men ærgerlige.

De to dele, lygten og batteripakken, forenes via et IP65 stik med skrue, der skal sikre, at man ikke mister lyset under turen og undgå vand i ledningen. Ledningen har en udmærket længde, hvis man vil fastgøre det hele på selve cyklen. Såfremt man ønsker at have batteripakken i en lomme, så kan ledningen forekomme en smule kort.

Helt klassisk har Angry light 7000 lumen tre forskellige funktioner, der tæller: Strobe, 50% og 100%. De tre funktioner kan nemt skiftes ved hjælp af den enlige knap på bagsiden. Når Batteriet er fuldt opladet, lyser knappen grønt, hvorimod den lyser rødt, når det er tid til en genopladning. Batteritiden er svingende afhængigt af brug. På fuld styrke kan lygten lyse i ca. 1,5 time, hvilket er meget passende til en tur i skoven. Ønsker man lidt længere køretid, er det muligt at bruge de andre funktioner, når det ikke er helt mørkt eller på vejen til skoven.

Slutteligt skulle de 7000 lumen LED-pærere have en levetid på 50.000 timer, hvorfor man kan have glæde af lygten i lang tid.

Praktisk test

Konklusion

Vi har testet Angry Light 7000 lumen i flere forskellige forhold, hvor den klarer sig superfint i alle. Når skoven og sporet er totalt mørklagt, så kan de 7000 lumen sagtens bruges til at lyse hele sporet op. Hermed er det altså muligt blot at benytte en enkelt lygte, hvis man ikke ønsker at investere i en til hjelmen også.

Alt i alt får man en yderst stabil og kraftig lygte, der kan bruges til forskellige formål med i særdeleshed egner sig til en tur i skoven. Med de 7000 lumen, 1,5 times lysetid og en ladetid på 4 timer, så har lygten ikke mange negative sider. Dog må jeg sige, at monteringsspænderne ikke er helt optimale, da man både risikerer ridser i lakken og en irriterende strop på låret.

Pris og tilgængelighed

Pris: 799,-

Angy Light 7000 lumen er desværre udsolgt hos Cykelgear.dk for denne sæson

9 Funktionalitet

9 Design

6 Montering

8 Tilbehør

8 Pris

8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Sælgen Pedersen

Hvorup MTB spor

Kategori: MTB Landsdel: Nordjylland Længde: Ca. 10 km Skiltning: God Estimeret tid...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.