Rock “N” Roll kædeolie

Danske Veloking har fået distributionen af produkter fra Rock “N” Roll. Rock “N” Roll har ikke været ret synlige på det nordiske marked, så for mange vil det formentlig være et nyt brand at stifte bekendskab med.

Rock “N” Roll har sin oprindelse i USA og sælges idag over hele verdenen, produktmæssigt har de dog, som nogle af de få, valgt at begrænse sig til olie og smøremidler til cykelbrug.

Rock “N” Roll er stærkest indenfor smørelse, dette gælder både fedt og forskellige olier og smøremidler. Deres kædeolier er nok umiddelbart de mest interessante, fordi de adskiller sig en del fra hvad man ellers finder på markedet idag.

Sortimentet består pt. af 3 forskellige kædeolier:

 • Gold: En god all-round kædeolie der kan bruges i både vådt og tørt vejr.
 • Absolute Dry: Kædeolie til sol og sommer, tør olie der til gengæld ikke sviner
 • Extreme: Kædeolie til dårligt vejr, regn, slud og snask.

Det der adskiller kædeolierne fra de fleste traditionelle kædeolier, er at de både bruges til rengøring og smøring af kæden. Det fungerer således at man ryster flasken godt så komponenterne blandes, herefter påføres olien kæden i rigelige mængder, mens man kører pedalerne baglæns for at få fordelt olien på hele kæden. Herefter tørrer man kæden så godt af som overhovedet muligt, olien har både en “rengørende” og en smørende effekt, men tricket er at fjerne alt olie der sidder udvendigt på kæden – da det er dette der ofte tiltrækker og fastholder skidtet. Er kæden møgbeskidt, anbefales det at den rengøres inden første påføring, enten med en tør klud eller den store tur med degreaser hvis den er helt smurt ind i skidt og møg.

Det faktum at kædeolien både bruges til rengøring og smøring gør processen virkelig nem og hurtig – men dog med det minus at man bruger noget mere kædeolie end normalt, altså holder en flaske ikke helt så længe som man måske er vant til. Omvendt er der altså til ret mange gange i en lille flaske, så det skal ikke være af den årsag man fravælger Rock “N” Roll’s kædeolier.

Her på redaktionen har vi, indtil videre, kun nået at teste Gold kædeolien, den er testet indendørs på hometraineren hvor vi har konstateret mindre støj fra kæden, sammenlignet med tidligere hvor der har været benyttet Squirt voks istedet for kædeolie. Forventningen var dog at kæden så også tiltrak mere skidt og blev sort med tiden, men den holder sig næsten lige så pæn og ren som havde man benyttet en kædevoks – nu holder den bare kæden smurt meget længere og har nedsat støjniveauet, ren win!

Vi vil de kommende måneder teste de andre kædeolier på forskellige typer af cykler, både cross/gravel, mountainbike og landevej og vil løbende opdatere på Facebook med vores erfaringer og oplevelser.

Pris og tilgængelighed

Rock “N” Roll kædeolie fås fra 74,- og forhandles af Veloking.

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

4 kommentarer

 • Svar april 23, 2019

  Kim Munch

  Hej. Hvad siger du til olien Gold, har selv kørt med det i en mdr nu, synes det virker ok lige når jeg har påført det, men efter små 50 km på MTB begynder kæden at give lyd fra sig, hvad er de erfaring

  • Svar april 25, 2019

   Noel Christensen

   Hej Kim,

   Jeg har brugt den på ungernes mountainbikes og en cross-cykel de sidste par måneder og har ikke umiddelbart noget at udsætte herpå, det samler dog lidt mere skidt end voks – til gengæld virker det også til at “holde” bedre end voksen!

   Med venlig hilsen,

   Noel Juul Christensen
   CykelStart.dk

   • Svar september 25, 2019

    Michael

    Hej.
    Jeg oplever det samme på min gravel bike, at kæde “snakker” relativt hurtigt med gold. Kan det være fordi jeg har været for nærig med olien?

    • Svar oktober 3, 2019

     Noel Christensen

     Hej Michael,

     Den skal gerne “søbes ind”, for så at tørres helt ren og fin. Jeg har ikke oplevet at kæden begynder at snakke hurtigt.

     Med venlig hilsen,

     Noel Juul Christensen
     CykelStart.dk

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.