Sådan genbruger du dine gamle cykelslanger!

Er du typen der normalt bare kassere dine brugte cykelslanger når du er punkteret, så læs med – for selvom slangen har været punkteret ka den stadig være enormt nyttig!

Enten kan man vælge at lappe slangen med selvklæbende lapper for at kunne bruge den igen, alternativt kan man klippe slange i stykker og bruge dem som elastikker, bredden på stykkerne bestemmer man selv, jo tykkere, jo mere holdbare er de.

Elastikkerne er meget velegnet til brug omkring bl.a. cykelslanger og andet hvor der er behov for en kraftig elastik. Fordelen ved at bruge gammel cykelslange i stedet for en traditionel køkkenelastik, er at disse elastikker holder elasticiteten meget længere og så er det jo praktisk talt gratis, hvis alternativet var at kassere cykelslangen…

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

2 kommentarer

 • Svar maj 29, 2017

  Esben

  Det er da en udmærket ide. Man kan også bruge dem til at træne med. Særligt dem af latex er rigtig gode. De er også gode at binde unge træer op med. Man kan vikle en slange ret stramt rundt om fx de arme, der støtter cyklerne på cykelstativet. Så bliver cyklerne mindre ridsede.
  Hvis ventilkeglen kan afmonteres kan den gemmes og bruges, når der er for meget størknet latex i de ventiler du bruger til tubeless. Er slangen til en mindre hjulstørrelse kan den klippes op og bruges som fælgbånd – evt med ventil og vupti: tubeless ghettostyle ?
  Det greb vist lidt om dig det her.

 • Svar juni 30, 2017

  Frederik

  Det er ret cool! 🙂

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.