Test: Alé PRR Camo Bibtights

Sideløbende med vores test af Alé’s PRR Camo Vinterjakke, har vi også testet bibtights i samme serie og design, nemlig det karakteristiske camouflage design.

Italienske Alé har inddelt deres cykeltøj i 3 kategorier, Plus, Ultra og PRR – hvor PRR er top-serien og den vi her vil kigge nærmere på.

Design og detaljer

PRR Camo Bibtights er udført 100% i super roubaix, et materiale der er både slidstærkt og kan strækkes forholdsvis meget, samtidig giver det rigtig god beskyttelse mod vinden og en fremragende åndbarhed. Materialet beskytter dog ikke mod nedbør og er ikke vandtæt, men da det er forholdsvis glat udvendigt og tørrer hurtigt, er en lille hurtig byge normalvis ikke noget problem. Indvendigt er PRR Camo Bibtights foret med blød fleece som har en isolerende og samtidig beskyttende effekt.

Modellen fås i 3 forskellige designs, med grønne, orange eller lyserøde syninger og detaljer, her er det den orange vi har haft fingrene i. PRR Camo Bibtights er opbygget af forskellige paneler, for at give maksimal komfort når man sider på cyklen, samtidig med at der har været fokus på bevægeligheden. PRR-serien er Alé’s “race-serie”, hvorfor der er fokus på materialer af høj kvalitet,lav vægt og  en tæt pasform for lav luftmodstand.

PRR Camo Bibtights kan opdeles i 3 elementer, øverst selerne der er i samme materiale som resten, med en lukket ryg for optimal beskyttelse. Selerne er dermed også med blød fleece og er lige så strækbare som resten, ligesom Alé har ramt plet med bredden på disse, selerne er hverken for brede eller for smalle.

Fra navlen og ned til lige over knæene er panelerne i siden og bagpå, med camouflage-print og synlige orange syninger, naturligvis af den flade slags for at minimere risikoen for irritation mod huden. På bagdelen er et større Alé logo, ligesom der er refleks bagved syningen der går tværs over bagdelen, en smart og meget diskret løsning! Benene er sorte og med orange syninger bagpå, mens der ved fødderne er lynlås i siden for at man nemmere kan få dem af og på, der er iøvrigt også refleks ved lynlåsen, ligesom der er et Alé logo i gummi-print, hvilket for det til at fremstå noget mere eksklusivt.

Puden i PRR Camo Bibtights er ligeledes fra Alé top-serie og hedder blot “4H”. Puden er lavet af elastiske mikrofibre og naturligvis opdelt i forskellige zoner, for at give den optimale støtte, ligesom opdelingen giver naturlige luftkanaler mellem zonerne, for bedre åndbarhed. Puden er ikke specielt tyk, men derimod yderst fleksibel så den former sig efter rytteren og er utrolig behagelig at køre med. Den giver den nødvendige støtte, samtidig med at den bliver hvor den skal, mere kan man næsten ikke ønske sig.

PRR Camo Bibtights er Alé oplyst til brug i temperaturer fra 4-10 grader, jeg har dog primært brugt dem fra 0 – 5 grader og ned til frysepunktet har jeg absolut intet at udsætte på dem, de yder glimrende beskyttelse mod vind og vejr, dog med det in mente at de ikke er vandtætte, men højst lidt vandskyende. I testperioden har de dog både fået regn, sne og bl.a. være på en meget mudret tur på sporet, uden at jeg er endt med deciderede våde eller gennemblødte bukser!

Som nævnt indledningsvis, er PRR Camo Bibtights en del af Alé top-serie, hvorfor materialerne er af høj kvalitet med en vægt så lav som muligt, samtidig er pasformen tæt, men materialerne så fleksible at de i høj grad tilpasser sig den enkelte rytter. Dette gør sig så absolut også gældende for PRR Camo Bibtights, de sidder præcist som de skal, fra top til tå og er yderst behagelige at bære, såvel som at kører med. Der er en god beskyttelse mod vind, åndbarheden er høj og 4H puden er superb!

Konklusion

At PRR Camo Bibtights fra Alé er fra én af Deres top-serier mærker man hurtigt, da de er udført i materialer der er mere lækre end gennesnittet, vejer knap så meget og så er der bare lidt flere små fede detaljer, såsom eksempelvis refleks i syningerne bagpå, 100% super roubaix materiale og lynlåse ved fødderne, ligeledes med reflekser.

PRR Camo Bibtights er et par fremragende bibtights til de kølige og småfugtige dage og kan, efter min mening, sagtens bruges fra 0-10 grader, i temperarurer herunder vil de fleste nok foretrække et par bibtigts i et lidt kraftigere materiale for yderligere beskyttelse.

PRR Camo Bibtights er udført i et ret tyndt og fleksibelt materiale der gør at bevægeligheden er i top, dog uden at man går fuldstændig på kompromis med beskyttelse, da der stadig er en god beskyttelse mod vinden og en fremragende åndbarhed, hvilket er særlig vigtigt hvis de benyttes i temperaturer tættere på de 10 end 0 grader. 4H puden giver en glimrende støtte og er helt afgjort en af de bedre puder jeg har kørt med, den giver tilpas støtte og er så fleksibel at den også i høj grad tilpasser og former sig efter rytteren.

Med en pris på ca. 1100,- er PRR Camo Bibtights en tand over det jeg vil betegne som mellemklasse, men prisen er bestemt retfærdiggjort af den høje kvalitet og det faktum at der her er tale om et par ganske fremragende lange bukser der kan bruges en god del af året, både forår, efterår og i den milde del af vinteren i temperaturer fra 10-0 grader.

Vil man skille sig ud på mountainbike-sporet, så kan PRR Camo Bibtights på det varmeste anbefales, evt. suppleret med den matchende vinterjakke, Alé PRR Camo Vinterjakke som vi også tidligere har testet.

Pris og tilgængelighed

Vejlednede pris: 1099,-

Produktet er sponseret af Webike.dk

9 Funktionalitet

9 Pasform

9 Design

7 Pris

8.5
Dette indlæg er tagget med
, , ,
Mere af Noel Christensen

Test: Giant TCX Advanced Pro 0 Force crosscykel

Cross og gravel vinder stadig større indpas i Danmark, både for landevejsrytteren...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.