Test: Assos iJ.shaqUno

Det er svært at komme igennem efterår, vinter og det tidlige forår, uden en god, jakke der holder på varmen, men stadig lader kroppen ånde.

Assos iJ.shaqUno er en 2-lags jakke som Assos hævder kan bruges kun med et isolerende og svedtransporterede lag indenunder, eksempelvis Assos’ SkinFoil body insulator, selvom temperaturen er nær frysepunktet, lad og finde ud af om den påstand holder vand…

Design og funktionalitet

Assos iJ.shaqUno beregnet til brug efterår og tidlig vinter, men med SkinFoil body insulator kan den sagtens bruges i vinter-perioden også, dog naturligvis afhængigt af hvor koldt det bliver.

Jakken vejer ikke ret meget og virker heller ikke specielt tyk, til trods for den er opbygget i 2 lag. Det inderste lag består af Assos eget RX soft fleece, en blød og lækker fleece der holder på varmen. Yderste lag er et “skal-lag” i nylon der giver beskyttelse mod vind og vejr. De 2 lag er ikke syet sammen, som de normalt ville være, men derimod sat sammen på strategiske steder, hvilket giver en rigtig god bevægelighed da lagene kan arbejde uafhængigt af hinanden. Opbygningen med 2 lag, gør også at der skabes et “hulrum” mellem lagene der fungerer som regulering af kropsvarmen, da varmen holdes inde og fugten sendes videre ud.

Assos-iJ-shaqUnowhite-Panther-04

Selve jakken er i et ganske ungdommeligt snit og udtryk og fås i 2 farve-varianter, en hvid og en sort, hvor den sorte måske nok er den mest klassiske af de to. På ærmerne er mønstre og et Assos logo på det ene ærme, mens modelnavnet står på modsatte ærme, på baglommerne ligeledes er placeret et Assos logo. Ved håndleddede er en forholdsvis bred elastik, således der ikke kommer vind ind her og der er også en krave hele vejen rundt så jakken kan lynes godt op i halsen. Ved den gennemgående lynlås er placeret en vindstopper fra halsen og ned til navlen, således undgår man også vind her. Nederst er jakken med elastik bagpå, så den sidder tæt ind til livet.

Assos-iJ-shaqUnowhite-Panther-03

Bagpå jakken er i alt 3 lommer,  her kan man opbevare diverse småting, energibarer ol. , men desværre er ingen af dem med lynlås.

Assos-iJ-shaqUnowhite-Panther-02

Forudsat jakken er anskaffet i den korrekte størrelse, så sidder den tæt til kroppen, både ærmerne og i livet og det er netop meningen. Når man står op med jakken op, kan den virke en anelse for stram – men så snart man hopper på cyklen og indtager cykel-position sidder Assos iJ.shaqUno lige præcis som den skal. Jakken har en tilpas længde og den virker umiddelbart næsten for tynd til at give den fornødne beskyttelse ved kørsel efterår/vinter, men skindet bedrager, for Assos iJ.shaqUno giver en eminent beskyttelse takket være opbygningen med et “varmende” lag inderst og et beskyttende lag yderst. Jeg har udelukkende brugt Assos iJ.shaqUno sammen med Assos LS.skinFoil_winter, altså en løsning med kun 2 lag og dette i temperaturer fra knap 10 til 0 grader. Denne løsning giver en række fordele, men først og fremmest giver det bedre bevægelighed og man “sparer” et lag tøj.

Jakken er enormt behagelig at have på, den bløde inderside i fleece holder godt på varmen og luner, mens yderste lag holder vind og vejr ude, selv i stærk kold vind har den ikke svigtet. Derudover er jakken rigtig god til at kontrollere kropstemperaturen, forstået på den måde at sved og fugt ledes ud gennem jakken, mens varmen holdes inde, dette giver en rigtig høj komfort, uanset om man er ude på en lang eller kort tur.

Jakkens snit gør at den sidder tæt, præcis som en god cykeljakke bør – og med elastik ved håndleddene og i livet er der ikke umiddelbart problemer med vind der slipper ind, eller varme der slipper ud – det er præcist som det bør være.

 Materiale

  • 65 % polyester
  • 18 % polyamide
  • 13 % elasthane
  • 4 % polyurethane
  • Bør håndvaskes, men kan maskinvaskes ved 30 grader

Testpersonen

  • Køn: Mand
  • Vægt: 70 kg.
  • Højde: 178 cm
  • Størrelse testet: L

Konklusion

Assos iJ.shaqUno er en virkelig lækker jakke til de kolde dage, det skal der ikke herske den mindste tvivl om. Derudover er den faktisk ganske alsidig, da den, afhængigt af laget indeunder, kan bruges både efterår og vinter. Assos’ anbefaler selv brug sammen med deres skinFoil body insulator indeunder, altså en løsning med kun 2 lag og det virker urimelig godt, selv i temperaturer omkring frysepunktet om aftenen hvor der heller ikke engang er sol til at give en smule varme, imponerende ganske enkelt!

Jakken’s pasform er glimrende, den sidder præcist som den skal, tæt til kroppen men uden at være generende eller flagrende nogle steder, og komforten er helt i top med temperaturregulerende egenskaber som fungerer fremragende, man føler sig hverken svedig eller kold, men derimod dejlig lun og lige tilpas efter en god cykeltur.

Designet er friskt og ungdommeligt og som nævnt indledningsvis fås den i både sort og hvid, jeg ville nok foretrække den sorte til brug efterår og vinter hvor der ofte er en eller anden form for nedbør som betyder sprøjt fra dækkene der ender både foran og bagpå jakken – på den hvide udgave ses disse ret tydeligt.

Det eneste jeg savner er én enkelt lomme med lynlås bagpå, eksempelvis til nøgler, telefon eller lign., derudover er prisen jo som bekendt med Assos i den høje ende, men som Assos selv beskriver bør man se det som en investering i lækkert grej der først og fremmest holder længe og dernæst er udført i en kvalitet og med funktioner som giver den bedste oplevelse, med andre ord en form for langsigtet investering i ordentligt udstyr. Jeg kan kun nikke genkedende til dette, for kvaliteten og egenskaberne er bare bedre end billigere alternativer, så vil man have noget af det bedste, er der altså kun én vej frem.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris 2199,-

Find forhandler af Assos iJ.shaqUno

Læs mere om Assos iJ.shaqUno på Assos.com

9 Funktionalitet

8 Design

7 Pris

Karakter

8
Dette indlæg er tagget med
Mere af Noel Christensen

Test: Garmin Varia UT800 forlygte

Garmin er i cykelkredse nok bedst kendt for Deres cykelcomputere og her...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.