Test: Astral Giro Softshell Jakke

De seneste måneder har undertegnede testet Astrals Giro Softshell jakke, en forholdsvis tynd softshell jakke der er vindtæt, vandafvisende og åndbar, til de kølige, våde og blæsende dage på landevejen, eller mountainbike-sporet.

Design og detaljer

Astral’s cykeltøj er kendetegnet ved et enkelt og klassisk design, det er i hvert fald tilfældet for størstedelen af de modeller der er i sortimentet. Giro Softshell jakken er heller ingen undtagelse, den er udført helt i sort og har et enkelt større Astral logo på brystet. Den har gennemgående lynlås, reflekser på begge ærmer og på ryggen. Bagpå  jakken er der endnu et Astral logo og nederst 3 åbne lommer og én enkelt lomme med lynlås, sidstnævnte kan lige netop rumme en smartphone såsom iPhone 6/7 eller lign.

 

Jakken er udført i en kombination af 83% polyester og 17% spandex, spandex gør at materialet er ret fleksibelt, hvilket hjælper på bevægeligheden såvel som komforten.

 

Selve pakken er opbygget med vindtæt og vandafvisende front, samt overside af ærmerne. Under ærmerne og på ryggen er brugt et andet materiale der ikke yder samme beskyttelse, men så til gengæld er super åndbart. Opbygningen med 2 forskellige materialer giver rigtig god mening, da man er beskyttet hvor det er mest nødvendigt og stadig kan komme af med varmen.

Jakken holdes tæt til livet af en elastik nederst, med silikoneprint bagpå, som forhindre den i at glide op og ved ærmerne er en bred elastik til at holde tæt omkring håndleddet.

Komfort og pasform

Jakkens pasform er rimelig løs, en str. M sidder i hvert fald ikke som malet på mine 175 cm. og knap 70 kg., der er derfor plads til at have et par lag indenunder også. Jakkens pasform kan derfor vist godt betegnes som afslappende, uden den dog er decideret løstsiddende eller flagrende. Jakken er lidt længere bagpå, for at beskyttende den nederste del af ryggen og bagdelen, også når man har indtaget race-position og ligeledes har ærmerne lidt ekstra længde ift. en normal, ikke-cykelspecifik, jakke.

Komforten i jakken er ganske glimrende og kombinationen af materialer for beskyttelse mod vind og vand, men uden at glemme åndbarheden fungerer fint i praksis. Jakken er primært testet i temperaturer i 0-5 grader med lidt vind og en smule nedbør og her klarer den sig fint. Som nævnt indledningsvis, er jakken forholdsvis tynd, hvilket sætter sine begrænsninger ift. beskyttelse når vi rammer frysepunktet, min anbefaling vil derfor gå ned til omkring frysepunktet og gerne lidt over, fra 0-10 grader og med vind og nedbør, for den er kun vandafvisende og ikke vandtæt som en decideret regnjakke.

Konklusion

En god efterårs og vinterjakke bør være en del af garderoben hvis man vil træne, eller bare cykle, hele året rundt og med det omskiftelige danske vejr er én jakke sjældent nok, da man har behov for både beskyttelse mod vind, vand og stadig gerne vil kunne ånde i jakken.

Giro fra danske Astral er en ganske glimrende softshell jakke, den er forholdsvis tynd og giver derfor en fin beskyttelse ned til omkring frysepunktet og klarer sagtens vind og en mindre byge. Jakken har en ret afslappende pasform og egner sig derfor godt til motionisten der ikke ønsker den helt tætsiddende pasform. Designet er simpelt og der er ikke en masse smarte funktioner, der er fokus på funktionaliteten, et enkelt design og en skarp pris – for med en vejledende pris på 499,- er den prissat ganske aggressivt.

Giro-jakken er et fint køb til knap 500,- og den vil få dig igennem en stor del af efterårs og vinter-sæsonen under dankse vejrforhold, designet er afdæmpet og måske enddag lidt små-kedeligt og du må altså kigge langt efter fancy detaljer, det er derimod en “no-nonsense” jakke med fokus på funktionaliteten der giver god valuta for pengene!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 499,-

8 Funktionalitet

7 Pasform

6 Design

8 Pris

7.3
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Christensen

Test: UltraLED MTB 2000 LED forlygte

Det er nu efterhånden 2 år siden vi første gang stiftede bekendskab...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.