Test: Bontrager OMW Vinter MTB støvler

Samlet karakter

Til de kolde vintermåneder har jeg i de sidste mange år kørt med både regn og neopren overtræk til skoen. Men efter at have testet disse Bontrager OMW vinterstøvler de sidste par måneder, er det vist sidste gang jeg har sparet på vinterstøvler og kørt med overtræk. Skoovertræk er selvfølgelig klart det billigste, men man kommer alligevel hurtig til at fryse om tæerne.

Design og detaljer

Bontrager OMW vinterstøvle fåes i den klassiske sorte som vi har haft fornøjelsen af. Bontrager OMW står for “Old Man Winter”, og med det navn kan man så gå igang med at tænke over hvad Bontrager har haft i tankerne da de ville lave et par vinterstøvler. For Bontrager handler det om at man kan holde fødderne varme og tørre. Når man på de kolde dage tonser afsted i skoven, hvor det både kan være meget koldt, mudret og meget regnvådt har det ingen betydning hvordan støvler ser ud. Det vigtigste er at fødderne er varme.

Støvlerne er udstyret med en overdel der er strækbar i 4 retninger med vandtæt, åndbar OutDry® membran, Vandafvisende hovedlynlås med lukning med 2 velcroremme og  vindspærrende, elastisk ankelskaft med lukkesnor der er med til at holde fødderne tørre og varme, membranen gør derudover støvlerne både vind og vandtætte.

Som det kan ses nedenfor er støvlerne to-delte med et inderfoer som man kender fra skistøvler, som er Fleece-foret, med 200g 3M Thinsulate isolering. Det betyder at man kan tage foret ud af yderskoen efter en tur i skoven hvor foret tit er en smule fugtigt på ydersiden. Så har det hele meget nemmere ved at tørre igen.

Det er efter min mening super smart, da man også har mulighed for at vaske inderforet hvis de kommer til at lugte for meget at sure tæer, som man kender ved sine mountainbikesko. Inderforet lukkes om foden med en snøre og et spænde, så de sidder helt tæt om foden.

Hælen på inderforet er der noget specielt stoft der gør at inderforet ikke løfter sig i yderstøvlen når man trykker og trækker i pedalerne. Jeg har ikke på noget tidspunkt oplevet at jeg ikke har stået fast i inderforet. Det fungere super godt. Jeg har ikke oplevet på nogen ture at fødderne kommer til at føles kolde eller våde af sved eller vand. Mine ture ligger somregel mellem 2-3 timer og der føler jeg at fødderne føles dejlige varme og tørre. Når man så tager inderforet ud af yderstøvlen kan jeg mærke at de er lidt fugtige på ydersiden. Det betyder at de transportere sveden væk fra foden så du ikke bliver kold. Det er en super god egenskab.

Vibram ydersål med skridsikkert fodfæste og stor holdbarhed gør at man har en super god støvle. Sålen er lavet så man også kan gå i skoen uden, at man kan mærke klamperne. Det er jeg personligt glad for da skoene også bruges til at træne børn om lørdagen. Når man træner børn så går man en del mere end hvis man er på en normal tur i skoven. De føles ikke tunge når man går i dem, men føles mere som man har et par rigtig gode vinterstøvler på. Man står også rigtig godt fast i skoen når man går i den da der er et rigtig godt mønster i dem.

Bontrager OMW er forholdsvis bred, jeg har tit lidt problemer med at have mine lidt brede fødder i cykelsko. Der er god plads i Bontrager OMW, også selvom man har forholdsvis brede fødder. Når man skal vælge størrelses så bør man tage ét nummer større end normal sko-størrelse. Man skal huske på at vinterstøvler ikke skal sidde helt tæt, men at der skal være lidt luft til at bevæge tæerne, samtidig bør der være plads til en sok der er lidt tykkere end normalt, på de koldeste dage. Jeg har kun cyklet i dem ned til -5 grader med et par tynde sommerstrømper og jeg havde stadig varme fødder.

Komforten er helt i top, skoene er forholdsvis let på trods af at de ser meget tunge og lidt klodsede ud. Sålen føles rimelig stiv og de sidder godt på fødderne – samtidig holdes vind og vand ude. Der er en super god isolering i støvlerne, og vil skyde på at med et par uldstrømper kan man kører i disse støvler ned til de værste minusgrader man har lyst at kører i. Det koldeste jeg selv har kørt i sidste år var -15 grader. Glæder mig til at prøve det igen med disse Bontrager OMW for at se om de kan holde kulden ude.

En lille fed detalje er at man bag på hver støvle har mulighed for at montere en lille baglygte, så man rigtig bliver set hvis man bruger dem i trafikken.

Man skal huske at når man køber Bontrager har de en garanti de kalder “Ubetinget Bontrager garanti” Det betyder at hvis du har købt et par sko som måske skulle have været et nummer større eller mindre kan du sammen med din kvittering få byttet skoen til den rigtige str. inden for de første 30 dage. Det er lidt ligesom at få en 30 dages prøvetur.

Konklusion

Bontrager OMW vinterstøvle er efter min mening super gode. Nu har jeg som tidligere nævnt ikke haft nogle vinterstøvler før, men kan “varmt” anbefale disse støvler. De gør deres arbejde til UG. Det er ikke nogle støvler man går ud og vinder design priser med. Men det hele handler ikke om at se skide godt ud i skoven på de mudrede og kolde dage, for mig handler det om, at jeg ikke kommer til at fryse fødderne og det gør man ikke i disse støvler.

Jeg synes det er super godt at man har mulighed for at tage inderforet ud og stille til tørre når man kommer hjem fra en tur i skoven, så er det hele meget hutigere tørt. Dette er meget praktisk hvis man som i mit tilfælde tit kører flere dage i træk.

Jeg prøvede for sjov at stille mig ned i en 15cm dyb vandpytte uden at jeg fik våde fødder. Det er der ikke alle vinterstøvler der kan klare den manøvre.

Jeg havde en eller anden forestilling om, at man ville skøjte rundt i støvlen fordi den er todelt, men når inderforet og yderstøvlen er spændt godt til foden, så føles det faktisk som det er én enhed.

Alt i alt en rigtig god vinterstøvle fra Bontrager, der er super praktisk.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1.999,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.