Test: CamelBak SkyLine 10 LR

Amerikanske CamelBak er ikke kun producent af bl.a. rygsække med blære, men også et udtryk der bruges i flæng om rygsække med blære, ligesom iPad ofte bruges som generel betegnelse af tablets.

CamelBak har et ret omfattende sortiment af tasker til cykelbrug og SkyLine 10 LR er én af de nye modeller der er lanceret i år.

SkyLine 10 LR er rettet mod MTB’eren der kører forholdsvis agressivt, men kan naturligvis bæres af alle.

Design og detaljer

CamelBak SkyLine 10 LR er en taske der, som navnet måske antyder, rummer 10 liter. I praksis er det 7 liter indhold og 3 liter væske i den blære der leveres med tasken. Størrelsesmæssigt ligger SkyLine 10 LR sig midt i feltet og rummer både væske og oppakning til en længere dagstur, mens den måske for nogle bliver lidt for stor og klodset til den korte tur.

Tasken er i et såkaldt “Low Rider” model, heraf LR i slutningen af navnet. I praksis betyder det at tasken sidder forholdsvis langt nede på ryggen, for at give et lavere tyngdepunkt som giver mere frihed og bevægelse til overkroppen og øger stabiliteten på sporet.

camelbak-skyline-10-lr-wear-angled

SkyLine 10 LR er rettet mod dem med en lidt mere aggressiv kørestil og derfor giver det også rigtig god mening med 2 gode skulderremme, et brystspænde og slutteligt et spænde/bælte omkring livet der holder tasken tæt til kroppen når det går vildt for sig på sporet.

camelbak-skyline-10-lr-wear

Foran på SkyLine 10 LR er der hægter til at montere en hjelm og en åben lomme til eksempelvis beskyttelsesudstyr. Indvendigt i tasken er ét stort rum, der dog er inddelt med en en net-lomme øverst hvor man kan opbevare de småting man gerne vil have hurtig adgang til, derudover er der en lomme til den medfølgende “tool organizer”. Den såkaldte “tool organizer” har 3 rum med lynlås for nem inddeling af tingene og kan rulles sammen, idéen med at samle al værktøj ét sted er virkelig godt og gør det nemt at finde det rigtige værktøj når man pludselig står med en defekt på sporet.

camelbak-skyline-10-lr-toolbag

camelbak-skyline-10-lr-toolbag-open

Det store rum i tasken er oplagt at bruge til opbevaring af eksempelvis ekstra trøje, jakke eller anden form for beklædning man gerne vil medbringe på sporet, eller de ting der blot er for store til opbevaring i nogle af de små rum.

camelbak-skyline-10-lr-toolbag-in-bag

camelbak-skyline-10-lr-internal-pocket

camelbak-skyline-10-lr-carabine

Øverst på tasken er ligeledes endnu en lomme, den er forholdsvis rummelig og foret med fleece, hvorfor den er oplagt til opbevaring af eksempelvis smartphones som man ønsker skal være ekstra beskyttet – også mod ridser.

camelbak-skyline-10-lr-top-pocket

På bagsiden af tasken er blæren gemt, den er som tidligere nævnt på hele 3 liter og er udformet anerledes end de fleste andre CamelBak blærer, da den er bredere for at bibeholde det lavere tyngdepunkt. Blæren holdes godt på plads indeni lommen, både når den er fyldt, og når den gradvist tømmes undervejs. Blæren er med “quick link” så slangen nemt kan kobles fra og grundet størrelsen er den faktisk ret nem at vaske af og rengøre indvendigt.

camelbak-skyline-10-lr-bladder-in-bag

camelbak-skyline-10-lr-bladder-open

Ryggen er naturligvis udstyret med polstring og faktisk også med en plastplade der virker lidt som rygskjold, mellem ryggen og blæren. Det øverste rygstykke, såvel som skulderremmene er med mesh og en let polstring.

camelbak-skyline-10-lr-back

camelbak-skyline-10-lr-shield

Slangen og mundstykket til blæren, kan monteres på enten højre eller venstre skulderrem og som en helt ny feature har den magnetisk holder til mundstykket, så man slipper for at klipse slangen af og på en holder – denne nye metode med magnetisk holder er langt hurtigere og mere effektiv.

camelbak-skyline-10-lr-magnetic-holder

camelbak-skyline-10-lr-magnetic

Ved brystet er som tidligere nævnt en rem/spænde, som holder tasken fast, samtidig er der et kraftigt bælte ved livet hvor der i hver side er en lille lomme, den ene med lynlås, denne er helt oplagt til opbevaring af energi eller lign. som man gerne vil have lige ved hånden, uden at skulle have tasken af ryggen.

camelbak-skyline-10-lr-wear-sidepocket

camelbak-skyline-10-lr-sidepocket

Tasken er ret nem at justere og tilpasse til rytteren, alle remmene kan justeres i længde og omkreds og gøres derfor blot første gang som udgangspunkt. “Low rider” designet gør at taskens vægt er placeret langt nede på ryggen, hvilket også i praksis giver et lavere og bedre tyngdepunkt, samtidig med at overkroppen holdes mere fri til bevægelse på sporet. Kombinationen af skulderremmene, brystspændet og bæltet ved livet, gør at tasken holdes helt tæt til kroppen, nærmest uanset hvor vildt det går for sig på sporet. Selvom taskens samlet rummer ca. 10 liter, bemærker man den næsten ikke når man kører, man føler i hvert fald ikke at man kører rundt med en stor og klodset taske – nærmest tværtimod og det er en kæmpe fordel!

Konklusion

CamelBak SkyLine 10 LR er på mange måder en helt ny taske og den ligner ikke rigtig noget af det vi tidligere har set fra CamelBak – den er på mange punkter meget bedre. Designet og idéen med at flytte tyngdepunktet længere ned giver god mening og fungerer godt i praksis, da man får mere frihed til at bevæge overkroppen. Man kunne frygte at tasken så bare ville “danse” rundt på ryggen, men det er heldigvis ikke tilfældet. Sidstnævnte må nok tilskrives det faktum at tasken ikke kun er udstyret med skulderremme, men også et brystspænde og et ret kraftigt bælte ved livet der holder tasken på plads, uanset hvor vildt det går for sig.

Taskens størrelse gør den velegnet til de lidt længere dagsture, hvor man har behov for at medbringe lidt ekstra tøj samt mad og anden oppakning, blæren indeholder 3 liter væske som ligeledes bør være OK til en længere tur og ellers kan den jo naturligvis blot fyldes op når man finder det nødvendigt.

Af smarte features, er jeg nødt til at fremhæve den magnetiske holder til mundstykket – det er set før fra andre producenter, men CamelBak’s løsning er fuldstændig gennemarbejdet og virker perfekt, nu er det slut med at bøvle med at få klipset slangen fast efter hver mundfuld vand! Derudover er de små lommer ved bæltet i livet geniale til opbevaring af energi eller andre småting man vil have nem adgang til, mens man kører og uden at skulle have tasken af og så er den lille “tool organizer” altså også værd at fremhæve, da den samler alt værktøjet ét sted så kan ikke skal rode rundt i den, forholdsvis, store taske efter dækjern, lapper eller noget helt tredje. Slutteligt er der thumbs up til CamelBak for at ligge en lille plastikplade mellem rygdelen og blæren, så man har en vis grad af beskyttelse i form af et rygskjold.

Samlet set er det svært at finde noget at sætte en finger på, det skulle måske lige være at den indvendigt havde lidt mere inddeling i mindre rum/lommer og så er prisen på 1195,- i den højere ende, men som vi ved koster kvalitet altså lidt…

camelbak-skyline-10-lr-wear-back

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1195,-

Funktionalitet 9
Detaljer 8
Design 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Contigo Swish – Hands-on
Vi tester i øjeblikket en ny drikkeflaske fra Contigo med modelnavnet Swish....
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.