Test: Craft Verve Glow Jacket

Efteråret er her og snart lurer vinteren lige om hjørnet, så det er tid til at finde vintertøjet frem – hvis man ønsker at fortsætte den udendørs træning i vinterhalvåret.

Fra Craft har vi den seneste tid har mulighed for at teste deres Verve Glow Jacket, en varm softshell jakke til de kolde dage hvor der både er blæst og nedbør.

Design og detaljer

Verve-serien består af tøj til både sommer og vinter, og denne model er rettet mod de helt kolde dage, da den er ret kraftig og med en god foring indvendigt. Jakken er både vindtæt og vandafvisende, mens VentAir Wind sikrer en god åndbarhed, trods de gode egenskaber til beskyttelse mod vind og vejr.

Verve Glow Jacket er en forholdsvis tyk jakke, men materialet har en fornuftig evne til at strække sig, så bevægeligeheden er fin – samtidig med at pasformen er god. Jakken fås i 4 forskellige farver, orange, fluo, grå og den sorte som vi her har testet.

Jakken har gennemgående lynlås med vindstop og “snip” øverst så den ikke generer. Indvendigt er jakken foret med fleece der gør den både varm og meget behagelig at bære. Pasformen kalder Craft for “regular” hvilket i praksis betyder en mere afslappet og knap så tæt pasform, velegnet til de fleste motionister.

Foran på jakken er der reflekterende mønster ved brystet og ved ærmerne er der gode brede elastikker der forhindre vind og nedbør i at trænge op her. Kraven er ligeledes med blødt fleece, for ekstra god komfort.

Bagpå jakken er der ligeledes et par reflekterende mønstre og nederst finder man 3 åbne ryglommer, samt en ekstra med lynlås som lige nøjagtig rummer en iPhone 7 hvis man ikke har cover på. I lommerne kan man nemt opbevare alt fra en batteripakke til “nightrides”, energi, pumpe og hvad man ellers måtte have brug for at medbringe.

Omkring livet er der bagpå en bred elastik med silikoneprint som holder jakken tæt omkring lovet. Det betyder også at der ikke kommer vind og nedbør op denne vej – hvilket er en ret fin detalje.

Pasform og praktisk brug

Jakkens pasform er afslappet som tidligere nævnt, med tilpas lange ærmer til at man kan sidde i fremoverbøjet stilling uden at ærmerne bliver for korte, samtidig er den lidt længere bagpå – af samme årsag. Jakken er testet i størrelse S som er tilpas til undertegnedes ca. 65 kg. fordelt på 175 cm., men den skal heller ikke være mindre – så en str. M havde også været fin.

Jakken er testet primært i temperaturer lige under de 10 grader og det er først her den kommer til sin ret, for ved temperaturer herover bliver den simpelthen for varm. Jakken har en super beskyttelse mod vinden, der er intet der kommer igennem jakken og skulle der komme lidt nedbør man kan glæde sig over at den ligeledes er vandafvisende, så en lille byge eller lign. er intet problem. Når vi nærmer os temperaturer nær frysepunktet vil man sætte pris på den bløde fleece indvendigt, der gør den lækker lun at have på. Samlet set en meget komfortabel jakke!

Konklusion

Verve Glow Jacket er en virkelig lækker jakke til de helt kolde og blæsende dage, altså efterår og vinter. Den har en god pasform, gode reflekser for synlighed i de mørke måneder og så holder den vind og vejr ude. Jeg har svært ved at finde noget som helst at sætte en finger på, den fungerer simpelthen bare og er perfekt til efterår og vinter.

Skulle man finde et enkelt kritikpunkt, så kunne lommen med lynlås godt have været en smule større, så man nemmere kunne få telefonen ind og ud af lommen, ellers har jeg virkelig svært ved at finde andre steder hvor der er plads til forbedring.

Søger man en varm og lækker jakke til efterår og vinter, så bør man bestemt overveje Verve Glow Jacket fra Craft!

Pris og tilgængelighed

Set til 719,-

Funktionalitet 9
Pasform 8
Design 9
Pris 9
8.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Endura GV500 Reiver Gravel Shorts
Endura kender de fleste nok fra deres MTB tøj, men de har...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.