Test: Force Orca cykelhjelm

Fra tjekkiske Force har vi de sidste par måneder haft lejlighed til at teste den nye Orca cykelhjelm. Orca er en aerohjelm og egner sig derfor bedst til brug på landevejen.

Designet og de små detaljer

Orca fås i hele 6 forskellige farvekombinationer, hvor denne sorte udgave er den mest neutrale. Der fås bl.a. også en “Italy” edition af hjelmen. Hjelmen er med in-mould teknologi, hvilket i korte træk betyder at yder og inderskallen er støbt sammen. Det giver en stærkere hjelm og en langt pænere finish. Hjelmen er naturligvis CE godkendt.

Orca har 2 større ventilationsåbninger foran og én mindre åbning midt på. Bagpå er der 4 større åbninger og én lidt mindre. Da hjelmen er designet med aerodynamikken som en vigtig ting, må man gå lidt på kompromis med ventilationen, da man har brug for en overflade der er så glat som overhovedet mulig, for at minimere luftmodstanden.

Hen af siden er et diskret Force logo, mens Orca navnet præger bagsiden.

Bagpå hjelmen sidder et drejespænde der bruges til justering af omkredsen. Nakke-spændet kan justeres op og ned i 3 tin, så det giver den optimale støtte omkring bagsiden af hovedet.

Orca er udstyret med et klassisk klikspænde ved hagen og stropperne er i en blød kvalitet der er nem at rengøre. Stropperne, omkring ørerne, kan nemt justeres så de også sidder som de skal.

Indvendigt i hjelmen er blød polstring/pude som dækker størstedelen af indersiden, den er lavet i 2 dele så den er nem at afmontere og vaske. Der er insekt/fluenet i den forreste del, så kan undgår dyr i hjelmen!

Orca hjelmen vejer i str. S/M (55-59 cm) ca. 220 gram, hvilket gør det til en ganske let hjelm.

Hjelmen er nem at justere og tilpasse til ens hovedform, og den sidder fint på hovedet. Puderne indvendigt gør den behagelig at bære og åbningerne foran sikrer en udmærket ventilation, selvom det er ét af de steder man med en aerohjelm må gå lidt på kompromis. Hjelmen er også så tilpas slank at man ikke “ser” op i hjelmen når man ligger nede i styret på racercyklen, og det betyder ydermere at der er fint plads til et par solbriller med store linser, som jo er yderst populært i øjeblikket.

Konklusion

Vi har haft lejlighed til at teste Orca i et par måneder og primært i 2 cifrede varmegrader, hvilket har betydet vi har fået testet ventilationsevnen ret intenst i den danske sommer, som de sidste uger har betydet +30 grader.

Orca er en let aerohjelm med en vægt på 220 gram for S/M modellen der passer op til 59 cm i omkreds. Hjelmen er udført i et ret stilrent og klassisk design og fås i flere farver, den testede sorte udgave har enkelte grå detaljer og står godt i den mat sorte farve, kombineret med lidt blanke detaljer i mørkegrå toner.

Ventilationen i Orca er udmærket, det er en aerohjelm så ventilationen har ikke fået topprioritet, det har derimod den lave vindmodstand og de aerodynamiske egenskaber. Hjelmen er udformet således at den yder minimal vindmodstand, bl.a. ved at køre forsiden så “lukket” og glat som mulig. Hjelmen er også ret slank i designet, men er så heller ikke udstyret med eksempelvis MIPS teknologi eller tilsvarende. For undertegnede, med et forholdsvis lille hoved er det en stor fordel at hjelmen er slank, da den så ikke virker så voldsom og “klodset”.

Pasformen og komfort er der ikke rigtig noget at udsætte på, den har blød og behagelig polstring indvendigt, remmene er ligeledes bløde og behagelige og spændet omkring hagen er ikke generende. Justeringen af både remme og hjelmens omkreds er også nem at gå til, så hjelmen altid sidder som den skal.

Orca er efter min mening derfor et rigtig fint bud på en prisstærk aerohjelm i et klassisk og stilrent design, vælger man den i den sorte udgave som her – passer den ydermere til de fleste sæt tøj, og ikke mindst cykler!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 699,-

8 Funktionalitet

7 Pasform

8 Design

8 Pris

7.8
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Christensen

Duck Smart – miljøvenlige rengøringsmidler

Duck Smart er et engelsk firma der kun beskæftiger sig med rengøringsprodukter til cykler,...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.