Test: Ekoï Black Elegance

Vi har været hurtigt ude og testet et sommersæt fra franske Ekoï. Sættet egner sig særdeles godt til de varme sommerdage, hvor man skal have mest mulig ventilation. Vi har testet sættet under koldere forhold, men har dog haft lejlighed til at få sættet ud uden armvarmere på de allermest solbeskinnede forårsdage.

Franske Ekoï er efterhånden et velkendt mærke her på Cykelstart.dk, hvor vi har testet en stor variation af produkter. Det franske brand gør sig i alskens cykeludstyr lige fra solbriller til cykeltøj og sko. Det franske brand er de senere år blevet mere og mere synligt i de store Grand Tours, hvor blandt andre AG2R og ARKEA er brugere af det franske mærke. Ekoï producerer stilrent og tætsiddende tøj til meget små penge sammenlignet med andre mærker, hvilket også ses ved Elegance-sættet.

Design og funktionalitet

Vi har som sagt fået fingrene i et cykelsæt fra franske Ekoï ved navn Elegance. Som navnet antyder, har Ekoï forsøgt at producere et elegant cykelsæt, der ikke går på kompromis med funktionalitet. Sættet er helt sort, hvilket er lidt atypiske for den franske producent, da der oftest er knald på farvekombinationer. De normalt så farverige kombinationer passer godt til de udenlandske kunder i Italien eller Frankrig, hvor man ikke er bange for at skille sig lidt ud med lidt farver. Her hjemme i Danmark er vi dog lidt mere konservative, hvad angår farver, hvorfor den sorte sæt passer rigtig godt ind i feltet i den danske sommer.

Ekoï Black Elegance Jersey

Cykeltrøjen er i et yderst tætsiddende design med albuelange ærmer, som er vundet mere og mere frem de senere år. På indersiden af de tætsiddende ærmer, finder man en tynd silikonebelægning, der er med til at fastholde ærmerne og det tætsiddende look. I siderne har trøjen en meget tyndt lag stof, der mest af alt kan sammenlignes med rib-undertrøjer.  Løsningen skaber rigtig god ventilation og er meget strækbart. Man skal være opmærksom på dette, såfremt man er en frossenpind, da megen luft kan trænge igennem netop her. Dog er det muligt at isolere med en svedundertrøje som ekstra lag.

Helt klassisk lukkes trøjen med en lynlås og er, som resten af trøjen, lavet ultratynd og behagelig mod huden. Den er ikke særlig kraftig og har ingen overlapning, hvorfor den igen egner sig rigtig godt til højere temperaturer, hvor ventilation er nødvendig. Trøjene er ekstremt slimfit, hvorfor man eventuelt skal overveje en størrelse større end normalt, hvis man ikke ønsker et racefit. Med mine 177 centimeter og 57 kilo passer trøjen helt perfekt i en størrelse small. Normalt bruger jeg ekstra small eller small, hvorfor trøjen er lille i størrelsen.

Ekoï Black Elegance Shorts

På samme måde som trøjen, er shortsne i et helt sort design, der ikke går på kompromis med den stilrene sti. Shortsne er ligeledes produceret i ultratyndt materiale, der gør dem slimfit som trøjen. Shortsne sidder supergodt og er yderst komfortable, hvilket helt klart er Elegances største force. Det komfortable fit kommer fra de bløde og solide fibrer kaldet Uzzano, der er passer godt til huden og modvirker gnidninger i sadlen. På lårene finder vi et meget teknisk honeycomb-stof fra den schweiziske producent SCHOELLER, der er designet til at fremme luftstrømmen og bevare kropstemperaturen, mens sveden ledes væk. En funktion, der bestemt virker. Både stoffet, der er brugt til det meste af shortsne, er yderst behageligt, mens løsningen ved lårene ligeledes fungerer upåklageligt og efter hensigten.

De sømfri stropper, der er med til at holde shortsne på plads, er i et tyndt og ekstremt behageligt stof, der er med til at gøre disse shorts til en behagelig oplevelse stort set hele vejen rundt. Endvidere er det muligt at medbringe radio eller lille mp3 afspiller i bagerst på stropperne, hvilket giver et hint til, hvilken slags ryttere, buksen er designet til.

Slutteligt har Ekoï valgt at lave en helt ny pude og ekstraordinært tynd pude på blot 4 mm. De blot 4 mm skal være med til at afhjælpe de små stød, der kommer under cykelturen, mens de har valgt en smal front, der skal give bedre komfort og mindre irritation fra sadlen. Personligt må jeg erkende, at den tynde pude er en hel del tyndere end mine foretrukne cykelshorts, hvorfor jeg har haft en ret øm bagdel – især efter ture på mere end 50 kilometer. Valget af den tynde pude er lidt en skam i min optik, da det trods alt er puden, der skal mindske ubehag og stød. Dog skal jeg ikke afvise, at ryttere med mere standhaftig bagdel vil finde den tynde pude yderst komfortabel hele vejen igennem, for den er behagelig og i et lækkert materiale, bare ikke over længere tid.

Konklusion

Hvis man er en rytter, der går op i et klassisk og stilrent design, der kan måle sig måle sig med de “store” spillere på markedet, så er Elegance Black sættet et rigtig godt valg. Tillige kan man få fingrene i sættet for en fair pris, især hvis man holder øje med Ekoïs jævnlige udsalg. Selve pasformen og designet af sættet er sublim og der kan ikke sættes en finger på produktion eller holdbarhed. Så har man brug for et lækkert sæt cykeltøj, der henvender sig til konkurrenceryttere eller meget aktive ryttere, er Elegance sættet et rigtig fint valg.

Pris og tilgængelighed

Vejledende priser:
Jersey: Ca. 1120,-
Bibshorts: Ca. 1717,-

Shorts 7
Jersey 9
Design 10
Pris 8
8.5
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: JBL Reflect Flow Pro høretelefoner
Et helt nyt sæt true wireless høretelefoner ramte det danske markedet sent...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.