Test: Flowlife Flowgun massagepistol

Svenske Flowlife har 3 forskellige massagepistoler i deres sortiment i skrivende stund, Flowgun Pocket, Flowgun Go! og så den der startede det hele, nemlig Flowgun. Modellen vi tester her er faktisk modellen de lancerede som den første, det er altså den “oprindelige” Flowgun og samtidig også den største af de tre – altså rent fysisk.

Flowgun koster ca. 2600,- danske kr. og er som de andre modeller yderst velegnet til både restitution, skader og generel velvære.

Hvad er der i kassen?

Flowgun kommer i en pæn æske og i denne finder man et opbevaringsetui med hård skal som beskytter enheden både under transport, og når den ikke er i brug. I etuiet finder man følgende.

 • Flowgun massagepistol
 • 6 udskiftelige massagehoveder
 • Strømforsyning til 220V
 • Vejledning

Specifikationer

 • Op til 3200 slag i minuttet
 • 5 vibrationsniveauer
 • 10 mm slaglængde
 • 30-60 db lydniveau
 • Op til 6 timers batteritid
 • Vejer 962 gram uden massagehoved
 • Inkl. 6 massagehoveder

Design og betjening

Flowgun er udført i hård plast med en gummiagtig overflade, dette giver et mere eksklusivt look. Ved håndtaget er denne gummibelægning lidt tykkere og blødere, så den giver et godt greb omkring enheden på den del der fungerer som håndtag. Den føles utrolig solid og jeg synes personligt at designet med grå, sort og en enkelt blå detalje er ret tjekket.

Flowgun vejer knap 1 kg., men vægten er ret godt fordelt, så man kan stadig sagtens bruge den selv – ydermere har den en fordel ved størrelsen, da man så nemmere kan nå skuldre og nakke eksempelvis.

Flowgun er enorm nem at betjene, der er kun én knap til at tænde og slukke for enheden når knappen holdes nede, og trykker man let på knappen skifter man imellem de 5 hastigheder/niveauer. 5 dioder øverst indikerer hvilket niveau man er på, mens de 4 dioder nederst indikere aktuel batteristand. Der er en automatisk timer på 10 minutter, herefter slukker enheden og man skal tænde den igen hvis man ønsker at fortsætte massagen.

Med i pakken er 6 forskellige massagehoveder, hver med sine forcer,

 • Rund skumgummihoved (Round head): Rundt hoved i hård skum til større muskelgrupper.
 • Rund silikonehoved (Round silicone): Til følsomme områder og led
 • Patron (Bullet): Til mindre, specifikke områder.
 • Flad (Flat): Til flade områder som ex. brystet.
 • Gaffel (Fork): Til brede områder hvor man ønsker tryk på begge sider.
 • Silikone hat (Silicone) hat: Blødt hoved til de følsomme områder når led og knogler.

Flowgun i brug

Som nævnt tidligere, kan man vælge imellem 5 forskellige hastigheder, op til 3200 slag i minuttet. Normalt vil man bruge de høje hastigheder til større muskelgrupper og de lavere hastigheder til mere følsomme områder. Det er en smagssag om man ønsker det ene eller det andet, så der må man prøve sig lidt frem og finde de niveauer der passer en bedst. Slaglængden er på 10mm, altså går den noget dybere end den lille Flowgun Pocket – men på niveau med Flowgun Go!.

De 6 forskellige massagehoveder giver også rig mulighed for at finde en kombination der passer til ens krop og “problemområder” – her er det simpelthen også bare et spørgsmål om at prøve sig lidt frem og efterhånden finder men den løsning der fungerer bedst for en. Personligt er de to to runde hoveder, silikone og skum som jeg har benyttet som de primære, da de kan bruges over hele kroppen og begge er ret skånsomme.

Støjniveauet fra Flowgun er bestemt også acceptabelt, så den sagtens kan bruges foran TV’et uden at man overdøver lyden – dette dog kun ved de langsommere hastigheder, på højeste niveau siger den altså lidt og man er måske nødt til at slå underteksterne til. Støjen er dog ikke generende og det er faktisk heller ikke ofte jeg har haft brug for at bruge den hurtigste hastighed.

Opladning af Flowgun sker via medfølgende 220V adapter, men med 6 timers batteritid er det ikke opladeren man har fat i ret ofte!

I testperioden er Flowgun brugt til både restitution efter træning, for mit eget vedkomne cykeltræning, mens min kone også har brugt den efter almindelig fitness træning. Derudover er den blevet benyttet flittigt af hele familien til velvære, primært nakke og skuldre efter lange dage på kontoret – og her er det virkelig lækkert at få løsnet op! Den var også med en tur på påskeferie i sommerhus med svigerfamilien, hvor alle, unge som gamle, benyttede den dagligt til både ben, lår, nakke, skuldre, lægge osv. Det viser lidt omkring hvor alsidig den er, og at det er et produkt som hele familien kan få glæde af, ikke kun dem der ynder at dyrke hård træning!

Konklusion

Flowgun fra Flowlife var den der startede det hele, senere er Pocket og Go! kommet til – men Flowgun er stadig “toppen af poppen”, både på pris og på funktionalitet.

Flowgun er kraftig, slaglængden er på 10mm og op til 3200 slag i minuttet, man kan med andre ord blive æltet godt igennem hvis det er det man ønsker! Der er et godt udvalg af massagehoveder med i pakken, hver med sit formål, og som de andre modeller er den virkelig nem at betjene!

Flowgun er også den største, rent fysisk, og den tungeste i deres sortiment – den er dog stadig lige under 1 kg., og jeg synes ikke det er et problem at håndtere den selv – den har netop fordelen i størrelsen når man skal om at ramme nakke og skuldre og ikke lige har en til at hjælpe en.

2600,- er en sjat penge for en massagepistol og markedet er pt. oversvømmet af billige alternativer, men her får man velafprøvet kvalitet, som yder det der loves! Flowgun stopper ikke bare hvis den møder modstand, den fortsætter! Mange af de billige massagepistoler kan du nemt stoppe med hånden, simpelthen forbi motoren ikke er stærk nok.

Er den pengene værd? Tja, hvis man ønsker det bedste som Flowgun kan tilbyde – så er det denne du skal have, men ellers er Flowgun Go! kun marginalt “ringere” og til gengæld en del billigere, så den havde jeg nok valgt i stedet!

Uanset om du vælger denne, eller lillebroderen, så får du en super massagepistol som du garanteret får svært ved at have i fred derhjemme!

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 2600,-

Funktionalitet 9
Brugervenlighed 10
Tilbehør 10
Design 9
Pris 7
9
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Nye P ZERO dæk fra Pirelli
Pirelli har netop lanceret en række nye modeller i P ZERO-serien, fælles...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.