Test: Alpinestars produkter til Moutainbike

Jersey og baggies, set fra siden.

CykelExperten.dk har været så venlige at sende os tøj og beskyttelsesudstyr fra Alpinestars til test. Alpinestars er oprindelig en italiensk virksomhed, der i 1963 startede med at producere tøj og udstyr til motocross, og siden hen også til anden motorsport og mountainbike.

Design & detaljer

Udstyrspakken til test består af følgende:

T-shirt, baggy shorts, handsker, sokker, knæ- og albuebeskyttere samt rygskjold. Vi starter med tøjet, som er testet her i sensommeren. Tøjet fremstår i lækker kvalitet, både tekstiler og design. Jersey’en, model Alps 6.0 SS, er af polyester med elastan, altså polyfabric som sikre sved hurtigt ledes væk fra kroppen samt er hurtigtørrende. Der er mesh under armene og på ryggen, for bedre ventilation. Der sidder en lille lomme med lynlås i højre side og kan indeholde eks en iPhone X. Shortsene hedder Bunny Hop, en meget let og elastisk shorts, der fremstår lækker. Der er mulighed for at justere omkring taljen, lukkes med 2 knapper og skjult lynlås. På lårene er der mulighed for at åbne for ventilation, og evt. opbevare mindre lette genstande. De fås fra str. 28 til 40. Mine hænder blev begavet med et par Aspen Pro Lite, en sommer handske med lange fingre, uden puder i håndfladerne. På oversiden af fingrene omkring knoerne er der en EVA blanding i stoffet for bedre komfort. I håndflader og fingre er der syntetisk ruskind. Der fulgte er par sommer sokker med, i anti-bakteriel og svedtransporterende materiale.

Alpinestars Paragon plus albue og knæbeskyttere. Albue MJ-520, knæ MJ-530. Jeg har i oktober måned været en tur på Vallåsen i Sverige for at køre lidt DownHill for almindelige MTB ryttere med hang til sjov. Første indtryk af de fine albue og knæ beskyttere indikerer god kvalitet, syningerne er dobbelte og lagt ned, selve beskyttelsen eller skummet ligger fast i lommer indvendig, og skridbåndene øverst har en god bredde og sidder på en blød fold. Knæbeskytterne har ydermere en indstøbt gummi kant lige under knæet/over lægen, dette gør at den sidder godt og ikke roterer under brug. Pasformen er rigtig godt, jeg brugte en medium til både albue og knæ. Jeg er almindeligt bygget og 174 cm høj. Der var ikke på noget tidspunkt på dagen, hvor de føltes ubehagelige eller at de rotererede eller “faldt” ned.

Jeg havde et par lette styrt i løbet af dagen hvor beskyttelsen kom til sin ret, og performede rigtig godt, ingen blå mærker og jeg skulle ikke rette på udstyret efterfølgende.

Paragon Plus rygskjoldet som vi her har testet er en vest, altså en model der kan bæres under en alm. loose fit jersey. Den kan naturligvis også bæres uden på svedundertrøjen på de varme dage. Den er bl.a. lavet af mesh, således ventilationen helt i top. Siderne er let polstret med små lommer og selve skjoldet kan tages ud når vesten skal vaskes.

Konklusion

Vedr. knæ- og albuebeskyttere, så er det lidt ærgerligt at man ikke bare kan smide dem i vaskemaskinen, det anbefales de vaskes i hånden! Men udover det, er disse albue og knæbeskyttere et rigtigt godt produkt og de yder den sikkerhed man forventer.

Alt i alt er jeg er ret begejstret for Alpinestars produkter. De sidder rigtig godt på min gennemsnitlige kropsbygning. Det er udført i godt kvalitet og så er designet ret fedt.

Pris & tilgængelighed:

Vejledende udsalgspriser:

Jersey – kr. 459,-
Baggies – kr. 649,-
Handsker – kr. 249,-
Sokker – kr. 99,-
Albuebeskytter – kr. 399,-
Knæbeskytter – kr. 449,-
Rygskjold – kr. 799,-

Funktionalitet 9
Pasform 9
Design 9
Pris 8
8.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Jan Flinch Melsen
Test: Force Attack MTB Jersey
Denne gang testes en cykeltrøje fra det familie ejet FORCE fra Tjekkiet....
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.