Test: Force Cavalier carbon cykelsko

For godt to måneder siden modtog vi et par Cavalier carbon cykelsko fra vores gode venner, Force. Force har lavet en high-end cykelsko, der skal konkurrere med de store mærker såsom Giro og Specialized. Force laver generelt meget prisvenlige produkter, men opretholde stadig en god kvalitet. Cykelskoen her er ikke helt så prisvenlig, som flere af Forces andre produkter, men stadig en favorabel pris for en carbon sko.

Design og funktionalitet

Cykelskoen fra Force er inspireret af de mange cykelsko, der findes på markedet. De har valgt en opsætning, hvor der findes to drejespænder, der er med til at fastgøre skoen til fødderne. Drejespænderne er med til at give en fornemmelse af, at skoene er klistret på fødderne, hvilket er en lækker følelse, når man er ude på længere ture. Samtidig er drejespænder med til at gøre ju-stering af skoene til en leg. Det er muligt at justere spænderne imens man cykler, hvorfor man ikke behøver at stoppe og bruge kræfter på at starte op igen. Den lille snor, der forbinder drejespænderne, er med til at give en god fastgørelse på hele foden, hvor de ældre modeller kan være udstyret med eksempelvis to velcrospænder, der blot fastgør foden to steder og hermed kan føles strammende på disse punkter.

Cykelskoen er bygget op om sorte og hvide farver – krydret med få røde farver – blandt andet er indersiden prydet med den røde farve. Farvevalgene er med til at give skoene et klassisk look, der gør sig godt med både hvide og sorte sokker. Selvfølgelig har Force valgt at placere et par af deres egne logoer på skoen, så reklamen er synlig, når man sidder på cyklen. Egentlig ikke noget der skæmmer helhedsindtrykket af designet.

Materialevalget er fra øverste hylde og der er tale om en carbon cykelsko, hvor hele sålen er produceret i det velkendte stive materiale. Cabon gør skoen stærk og let på en og samme tid, hvorfor den føles yderst robust. Det er klart, at skoen behøver nogle blødere materialer, så man ikke føler, at man cykler rundt med et par træsko. Dette klares med en indersål, der tilpasses fodens form efter et par ture. Indersålen har ydermere et anti-slip system, der skal give mindre friktion mellem fod og sko. Anti-slip systemet kommer først rigtigt til sin ret, når sålen har ”sat” sig, dog virker det upåklageligt efterfølgende. Sålen skal i samme ombæring være med til at give bedre udluftning til fødderne, men da skoene er teste i den hede danske sommervarme, er det svært at få den helt store effekt at dette. Skoen udluftningshuller på oversiden, men mangler i min optik flere ud-luftningshuller i sålen, så man får luft ind fra begge ender. Der er en lille udluftning i toppen af sålen, men ingen på midten som man ser det på sko fra nogle af konkurrenterne. Valget giver mindre udluftning, men kan dog være en fordel, såfremt man kører i regnvejr, hvor vandet har sværere ved at trænge ind i skoen fra undersiden.

Slutteligt er Cavalier udstyret med beskyttelse for undersålen, der tæller forhøjninger på hælen. Disse er med til at afhjælpe slid på selve carbonsålen og gør det ligeledes lettere at gå. Umiddelbart har disse ikke flere funktioner, men er med til at holde skoen pæn og vedligeholdt i længere tid.

Konklusion

Force producerer normalt billige og kvalitetsprodukter, men i denne omgang har vi fat i et high-end produkt, der kan måle sig med mange af konkurrenternes tilsvarende produkter. I og med Force bevæger sig op i en mere kvalitetsbevidst ende, rykkes der immervæk en smule ved deres normalt prisvenlige tilgang. Cavalier Carbon er hermed i en anden prisklasse sammenlignet med mange af Forces andre produkter. Dog må man sige, at man får meget cykelsko for pengene. Der er altså tale om en carbonsko, der er let, behagelig og klarer jobbet til UG og tilmed er denne carbonsko fra Force væsentligt billigere end kon-kurrenternes sammenlignelige produkter, hvor der tænkes på Giro og Specialized, der oftest er oppe over 2000 kroner for en carbon cykelsko. Alt i alt en herlig cykelsko fra Force, der kan bruges i stort set alle situationer qua den lette og behaglige materialer. Afslutningsvis er hele skoen fremstillet i materialer, der er lette at rengøre med en fugtig klud – meget praktisk, såfremt man skulle ramme en byge eller to i det danske vejr.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1299,-

Funktionalitet 9
Pasform 9
Design 7
Pris 8
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Boganmeldelse: Verden af vilje af Bastian Emil Goldschmidt
Bastian Emil Goldschmidt har begået en ny bog. En bog, der ser...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.