Test: Giant Recon HL700 cykellygte

Hen over efteråret og vinteren har vi haft lejlighed til at teste et par cykellygter fra Giant, først HL500 og denne gang storebroderen HL700.

HL700 er, som HL500, en cykellygten med indbygget batteri og her er lysstyrken skruet op på 700 lumen, hvilket gør at den er velegnet til pendling, og ligeledes kan bruges til gravel eller mountainbike, hvis den suppleres med endnu en lygte.

Hvad er der i kassen?

HL700 kommer med holder til styret, denne med to forskellige “stropper” alt efter styrets diameter. Der er også et mount så lygten kan monteres på et GoPro mount, eksempelvis på en hjelm. Derudover er der en lille vejledning samt microUSB kabel til opladning.

Udvalgte specifikationer

  • 700 lumen
  • 5 tilstande
  • Op til 50 timers batteritid (Blink)
  • Vejer 107 gram

Montering

Montering af lygter sker nemt, dog skal man lige bruge en unbracho til montering af holderen på styret, herefter kan lygten klikkes af og på efter behov. Der medfølger to forskellige stropper, så holderen kan monteres på styr af forskellig rør-tykkelse, også aero-styr – det er smart!

Med i pakken er også en adapter der gør det muligt at montere lygten på et GoPro mount, og selvom det måske lyder overflødigt, så er idéen faktisk ikke dum da man idag kan få flere holdere til cykelcomputer og hjelmbeslag med GoPro mounts på.

Design og funktion

HL700 er sort og udført i lækker CNC-fræset aluminium, dette materiale har en super evne til at lede varmen væk, samtidig med at det ser flot ud og er et ret robust materiale.

Lygten har én enkelt knap på toppen, her tændes og slukkes lygten og man skifter imelllem de 4 tilstande der er muligt, under bunden af lygten er microUSB stikket gemt – dette bruges til opladning. Knappen fungerer også som batteriindikator, da den får et rødt omridse når lygten er ved at løbe tør for strøm.

Det indbyggede batteri på 2600mAh giver op til 50 timers brændetid ved blink, ellers 1,5 timer ved maksimal output (700 lumen). Der er mulighed for hign, middle, low, smart og blink – smart er den indstilling hvor lygten automatisk tilpasser lysstyrken ift. forholdene. Smart funktionen vil være optimal til pendleren der måske cykler til eller fra arbejde/studie hvor der morgen eller eftermiddag kan være behov for mere eller mindre lys på cyklen.

Lygten måler 105x28x30 mm og vejer 107 gram uden beslaget, den er naturligvis vandtæt så den kan bruges i al slags vejr – dog ikke under vand!

I praksis får man en cykellygte der er kraftig nok til at blive brugt til pendling hvor der ikke er oplyst, typisk lidt udenfor byerne og man vil også kunne bruge den som ekstra/sekundær lygte på mountainbiken med lidt god vilje. HL700 har en lyskegle med fornuftig spredning, den rækker forholdsvis langt og med 700 lumen på maksimal blus har man lys til til både at se og blive set på den mørke landevej.

Praktisk test

Konklusion

Recon HL700 fra Giant er en rimelig kompakt lygte med en fornuftig lysstyrke på 700 lumen der gør den ret alsidig. Lygten har fine muligheder ift. justering af lysstyrken og “smart” funktionen der tilpasser sig omgivelserne er en fed feature til pendleren.

Det indbyggede batteri giver ca. 1,5 timers batteritid ved fuld smæk på lyset, det i sig selv er egentlig ikke specielt imponerende, men da der er tale om en lygte med indbygget batteri og en lysstyrke på 700 lumen kan man vist ikke forvente, eller forlange – meget mere.

Samlet set er HL700 et fornuftigt bud på en god og stærk pendlerlygte der kan monteres på alle slags styr!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 590,- / Set til 569,-

Funktionalitet 8
Medfølgende tilbehør 9
Design 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Det officielle MTB spor i Marselisborg Skoven
Kategori: MTB Landsdel: Østjylland Længde: Ca. 25 km Skiltning: God MTB sporet i Marselisborg...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.