Test: HJC Calido Urban hjelm

HJC er en kendt hjelmproducent, der laver hjelme til blandt andet motorcykler, men som også har et ganske stort udvalg af cykelhjelme. Vi skal her se på en hjelm der designet til bycyklisten der ikke har brug for, eller ikke vil udstråle, fuld aerodynamik, men som blot til beskytte hovedet hvis man skulle have et uheld. Vi skal se på HJC Calido fra deres Urban serie.

Design og funktionalitet

Calido bliver leveret i en simpel papæske uden for meget print og pynt.

Hjelmen vi fik til test var i en frisk mintgrøn farve, noget der faldt i god jord hos fruen i huset, da hun havde meldt sig som forsøgsperson denne gang.

Calido hjelmen vejer ca 280 gram (i str small) og er som sagt lavet til cykelpendleren i byen, der ikke har brug for ekstrem ventilation eller et design der minder om en enkeltstartshjelm.

Den har to lange ventilationskanaler på toppen af hovedet, og en enkelt bred åbning bagerst. Der er ikke insektnet i åbningerne.

Indersiden af hjelmen er polstret med skum de rigtige steder. Den er dog uden MIPS (som beskytter mod rotationsskader)

Hjelmen er udstyret med HJC SELFIT som en fjedrende anordning der sidder omkring nakken, og som selv justere hjelmens omkreds til brugeren. Man skal altså ikke dreje på skruehjul eller andet. Det er dog også muligt at justere det selv i lidt større intervaller ved at flytte på vedhæftningen i hjelmen. I praksis fungerer det rigtigt fint, hjelmen sidder hvordan skal uden at sidde hverken for stramt eller for løst.

Det er SELFIT systemet der ses nederst på hjelmen.

Hjelmen har et flot design til pendleren, den sidder tæt til hovedet og dækker både nakke og pande ganske effektivt.

Konklusion

HJC Calido er en glimrende hjelm til bybrug. Designet er afdæmpet og udstråler ikke fart og cykelsport. Justeringssystemerne fungerer fint, der skulle kun laves minimale justeringer før første brug. Polstringen er behagelig, og hagestroppen generer ikke. De eneste kritikpunkter jeg hørte under testen var at den kunne blive noget varm og ventilationen ikke var helt effektiv når man havde langt hår. Og så skulle håret være løst under hjelmen, der var ikke plads til hverken fletninger eller elastik i håret uden det blev ubekvemt.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 699,-

Funktionalitet 7
Komfort 7
Design 9
Pris 8
7.8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Lars Lund Olsen
Test: BikeSpark BKS-G4 baglygte med bremselys
Pendler man i tæt trafik er det vigtigt at blive lagt mærke...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.