Test: Isadore Signature Long Sleeve Jersey

Slovakiske Isadore er godt med fremme når vi snakker beklædning til gravel-rytteren og selvom Long Sleeve Jersey ikke er lavet med gravel for øje, så giver den virkelig god mening til gravel-brug. Den er nemlig, som de fleste andre af Isadore’s produkter, lavet i et kombi materiale af merinould og polyester. Det betyder at man får uldens gode egenskaber i form af beskyttelse, åndbarhed og selvrensende egenskaber, mens man stadig nyder godt af at polyester er slidstærkt, let og tørrer hurtigt.

Long Sleeve Jersey kan bruges både for, efterår og måske også tidlig vinter – men den rette baselayer under!

Design og detaljer

Som nævnt indledningsvis så er jersey’en lavet i samme kombination af merinould og polyester som vi tidligere har set i deres andre produkter. Her er forholdet 53% polyester, 44 % merinould og 3% lycra. Resultatet er et materiale der er blødt og lækkert, har rigtig god åndbarhed og kan strækkes ganske meget. Polyester og lycra er med til at optimere slidstyrken, fleksibiliteten og gøre at det tørrer hurtigt.

Jersey’en fås i flere farver, fælles for dem er dog at de er stærke og skiller sig lidt ud fra mængden.

Foran er gennemgående lynlås, ærmer med klassisk afslutning med den brede elastik og en krave der går lidt op og beskytter halsen.

Omkring livet er der elastik med silikoneprint på den bagerste del for at holde jersey’en på plads.

Bagpå er der 3 åbne lommer, alle ret rummelige og en ekstra udvendigt med lynlås lomme – denne rummer lige nøjagtigt en iPhone 8 (uden cover). Indvendigt i lommen gennemføring af kabel til hovedtelefoner, så kan man trække dem indvendigt i jersey’en, hvis ikke han er kommet med på den trådløse bølge. Jersey’en har også lidt ekstra længde bagtil, for at give god beskyttelse af bagdel og nederste del af ryggen.

Komfort og pasform

Long Sleeve Jersey har en rimelig tæt pasform, men stadig så der er plads til et lag indenunder og man har god bevægelighed, her er klart fokus på komfort og det er derfor ikke race-fit pasform man skal forvente. Jeg har benyttet den med både kort og langærmerede baselayers, og den vil også kunne bruges som inderste lag med et beskyttende lag over, på de helt kolde vinterdage. Jeg synes rigtig godt om pasformen og elsker det bløde og lækre materiale. Jeg har testet jersey’en i str. S, som passer glimrende til mine 65 kg. fordelt på 175 cm.

Som nævnt tidligere, så er lommerne bagtil rimelig dybe og rummelige, men det har så også den effekt at hvis man smider mobilen i én af lommerne, så kan den ligge og hoppe lidt rundt – med risiko for at den ryger ud af lommen undervejs da de ikke rigtig lukker tæt øverst. Jeg har løst det ved at smide mobilen i en frysepose, så fylder den lidt mere og ligger bedre i lommen. Til gengæld er det så nemt at få fat i snaks og andet fra lommerne undervejs!

Long Sleeve Jersey er bl.a. blevet testet en dag med temperatur omkring 12 grader og begrænset med vind på gravel-cyklen. Der blev holdt et jævnt tempo og et par stop undervejs. I situationer som denne kommer “kombi” materialet med merinould virkelig til sin ret, for her får du en udmærket beskyttelse mod vind og vejr, men stadig en god åndbarhed når der bliver trådt igennem. Det var også denne jersey jeg havde valgt til Holstebro Gravel Race 2021 hvor jeg nok i virkeligheden havde fået lidt for meget tøj på, ift. det tempo der blev lagt for dagen. Her var jeg virkelig glad for den gode åndbarhed og temperaturregulerende egenskaber, ellers havde jeg kogt over undervejs på de 80 km/t med helt stram kæde. I praksis betyder det at man bliver holdt tør og lun uanset om det er race eller hygge!

Konklusion

Jeg er på rekordtid blevet stor fan af Isadore’s merinould/polyester blanding som tager det bedste fra begge verdener og som især giver mening på landevejen samt på gravelcyklen hvor man måske har lidt flere stop og tempoet lidt mere anstændigt. Her holdes kroppen lun og tør, mens den stadig kan ånde hvis der bliver giver gas!

Long Sleeve Jersey er udført i super lækre materialer, har nogle fine detaljer og en rigtig god pasform – perfekt til lange gravelture i midseason og tidlig venter, evt. vinter med et lag udenover.

Holstebro Gravel Race 2021. Foto: R.P-Foto

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1189,-

9 Funktionalitet

8 Design

9 Pasform

7 Pris

8.3
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Guide: MTB rute i Århus-skovene

De fleste er nok bekendt med at der findes en MTB rute...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.