Test: Jabra Elite 8 Active trådløst headset

Jabra’s Elite 8 Active har allerede høstet en del roser for værende ét af markedets bedste headset til træning, derfor var mine forventninger også skruet godt op da Elite 8 Active landede i postkassen, da der også netop var blevet annonceret en ny softwareopdatering der skulle forbedre ANC såvel som HearThrough funktion betragteligt.

Elite 8 Active er pt. topmodellen i “Active” serien, hvor vi tidligere har testet lillebroderen Elite 4 Active.

Hvad er der i kassen?

I kassen får man:

 • Jabra Elite 8 Active headset
 • 3 sæt eartips
 • USB-C kabel til opladning
 • Vejledninger

Specifikationer

 • True wireless
 • 8 timers spilletid med ANC, yderligere 3 opladninger via etuiet giver op til 32 timers spilletid.
 • Trådløs opladning af etui
 • ANC og HearThrough teknologi
 • Dolby Spacial Sound
 • IP54 certificeret
 • Bluetooth forbindelse

Design og funktioner

Elite 8 Active kommer i 4 farver, blå, sort, grøn og sand – sidstnævne sælges kun på Jabra’s egen webshop.

Designmæssigt så ligner Elite 8 Active de fleste andre Jabra Elite earbuds – der er ikke store designmæssige forskelle. De er udført i stærk plast, overtrukket med blød silikone som både føles lækkert, men også giver et godt “greb” når man sætter dem i øret – ydermere giver det lidt beskyttelse hvis man skulle tabe dem. Der er 100% vandtætte så de kan bruges i al slags vejr og endda nedsænkes i vand op til 1,5 meter kortvarigt! Det betyder at de kan bruges under alle vejrforhold og tåler sved og vand under aktivt brug.

Elite 8 Active earbudsene er lavet uden en krog eller en vinge der sidder i øret, selve earbudsene sidder i den ydre del af øret og eartips i selve øregangen. De bløde silikone og den gennemtestede form giver en ret unik pasform og gør at de sidder fast og bliver siddende, selv under hård træning og løb! Der er knapper på begge earbuds og disse kan tilpasses via app’en – men som altid er jeg ikke kæmpe stor fan af betjening direkte på earbuds, jeg synes simpelthen ikke det er særlig behageligt – omvendt så kan det være praktisk hvis alternativet er at skulle have telefonen op af lommen på løbeturen. Heldigvis er der ikke tale om touch-knapper, men en fysisk knap der skal trykkes ind, det betyder man undgår bøvl med fejlbetjening når de bliver våde af vand eller sved.

Begge earbuds med eartips vejer ca. 9 gram, så med andre ord er det ikke noget man bemærker når de først sidder i øregangen.

Hver earbud er udstyret med en 6mm højttaler og de under Dolby Spatial Sound – en funktion der gør at lydbilledet skulle fornemmes udenfor hovedet istedet for inde i selve øret.

Der er Adaptive Hybrid ANC, en avanceret ANC funktion der, via seneste softwareopdatering er optimeret til at fjerne endnu mere vindstøj når man træner i det fri, eller indendørs med blæser lige i fjæset på Zwift. Som en bonus-feature er der også HearThrough funktionalitet der gør det muligt at lade udefrakommende støj passere frit ind i øret, en slags omvendt ANC – praktisk hvis man bruger dem ude i naturen, men man stadig gerne vil være opmærksom på omgivelserne, eller hjemme i haven hvor man så stadig kan høre når ungerne eller manden/konen råber efter en….

Bruges Elite 8 Active som headset, så er der hele 6 mikrofoner for optimal opfangelse af stemmen – ligesom der naturligvis er filter der fjerne det meste vindstøj samt andet støj der opstår når man træner, cykler eller lign.

Etuiet giver 3 ekstra opladninger – og med 8 timer pr. opladning giver dette en total spilletid på 32 timer mellem opladning – og det må siges at være godkendt! Bare det at de kan holde en helt arbejdsdag er genialt, og bruges de kun periodisk til eksempelvis træning er der bare ekstra langt mellem opladningerne. Etuiet oplades via USB-C eller trådløst via QI – altså samme oplader som man bruger til smartphones ol.

Tilslutning sker via Bluetooth og de understøtter Bluetooth Multipoint, så de kan kobles på flere enheder på én gang, eksempelvis både computer og smartphone, hvilket kan være ret praktisk.

Lyd og pasform

Jabra er virkelig dygtige når det kommer til lyd, deres produkter er som udgangspunkt utrolig velspillende, veludviklede og gennemført – der er ikke rigtig noget overladt til tilfældighederne og det samme gælder her. Elite 8 Active spiller rigtig godt, lydbilledet er detaljeret, med en god bund og de klarer både “dakke-dak”, film og opkald uden problemer! Den indbyggede equalizer som styres via app’en gør det også muligt lynhurtigt at justere lydbilledet efter formålet, eksempelvis musik, film eller lign., dette virker rigtig godt! De spiller tilpas højt – i hvert fald har jeg ikke haft behov for at skrue højere op end de kan spille og jeg er egentlig ret glad for høj musik generelt.

Dem jeg har talt med via headset funktionen kan godt høre jeg har talt via et headset, men har ikke brokket sig over unødvendig støj eller lign. og samtale er gået fint igennem i earbudsene.

Som nævnt tidligere, er der mulighed for at aktivere både ANC, HearThrough og Dolby Spatial Sound via app’en, ligesom man i app’en kan tilpasse knappernes funktion, justere equalizere og opdatere firmware blandet andet.

ANC funktionen fungerer rigtig godt og særligt efter den seneste store softwareopdatering der kom under min test af Elite 8 Active – den er blevet kraftigt forbedret og er nu endnu bedre til at filtrere vindstøj fra, hvor den førhen kunne opfange lidt for meget vindstøj, så man fik en let “susen” i earbudsene når man har udenfor i blæsevejr eksempelvis, eller sad foran skærmen på Zwift med en blæser lige ind i ansigtet. Det samme gælder HearThrough funktionen, den fungerer også rigtig fint – og gør det muligt at høre og følge med i hvad der sker omkring en – for mig har det været praktisk når de er brugt i og omkring hjemmet, samt på løbeturen hvor det er rart at kunne høre evt. trafik, en ringeklokke eller lign. På hometraineren har jeg primært brugt ANC funktionen for at kunne lukke helt af og fokusere på musik og træning – her her er al støj fra affugter, blæser og hometrainer blevet filtreret rigtig godt fra.

Elite 8 Active understøtter også Dolby Spatial Sound der skulle give et mere “omsluttende” lydbillede, altså er det formålet at man føler lyden kommer omkring en og ikke direkte i øret. Det fungerer vel egentlig udmærket – altså får man et indtryk af af lyden kommer udefra og ikke direkte i øret. Jeg må omvendt indrømme at det ikke er en funktion jeg egentlig kan se behovet for, jeg synes ikke den gør noget særlig godt for lyden og jeg foretrækker egentlig at funktionen ikke er aktiveret.

Pasformen, det er uden tvivl her hvor Elite 8 Active slår konkurrenterne af pinden – for den er virkelig unik og en en liga for sig. Jeg har siddet flere timer og svedt på hometraineren, uden på noget tidspunkt at skulle justere på earbudsene eller de er faldet ud. Derudover har jeg løbet en del ture med dem og særligt her har jeg virkelig været imponeret over hvor godt de sidder fast i øregangen – for mine øre “afstøder” normalt alle in-ear hovedtelefoner, men ikke Elite 8 Active, de bliver bare siddende!

Konklusion

Det er ærlig talt lidt svært at få armene ned over Elite 8 Active, måske særligt fordi jeg har testet rigtig mange forskellige hovedtelefoner og headsets til træning – og ikke tidligere er stødt på et så godt produkt som Elite 8 Active. Lyden er fremragende, virkelig – pasformen uovertruffen og så synes jeg også funktionerne såsom ANC og HearThrough spiller 100%, både derhjemme i haven og ifm. træning og aktivt brug.

Designet er klassisk, men stilfuldt og der er flere fede farver at vælge imellem. Med etuiet er der op til 32 timers spilletid, så du kan reelt godt glemme opladeren og tage dem med på ferie, uden at være nervøs for ay løbe tør for strøm – skulle det ske de skal lades, så er det via USB-C stikket som er standard i mobilttelefonerne idag, eller via en trådløs oplader som man ligeledes finder mange steder.

Jeg er fan – og Elite 8 Active er nu mit nye “favorit” headset i det efterhånden lidt omfattende arsenal herhjemme.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 10
Lydkvalitet 9
Pasform og komfort 10
Design 8
Pris 8
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Bontrager Ion 200 RT Lygtesæt
De seneste måneder har vi testet Ion 200 RT fra Bontrager. Sættet...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.