Test: K-EDGE Garmin XL Combo Mount

Samlet karakter

Amerikanske K-EDGE har et ret imponerende udvalg af beslag og holdere til bl.a. Garmin EDGE enheder, mange af dem noget mere funktionelle end det Garmin selv kan tilbyde, denne holder er ingen undtagelse!

Som navnet måske antyder, så er Garmin XL Combo Mount en holder til Garmin, mens “Combo” betyder at der også er plads til montering af et GoPro actionkamera, med andre ord kan man nøjes med ét beslag til både Garmin EDGE cykelcomputer og GoPro actionkamera.

Design og funktionalitet

Garmin XL Combo Mount er udført i aluminium og vejer kun 64 gram, den et fås til både 31,8 og 35mm rør – men dog kun i én farve i skrivende stund, nemlig den sorte.

Beslaget fastgøres med klampe omkring styret og Garmin EDGE enheden vil så “svæve”foran frempinden, således den er centreret på styret. Beslaget er ganske slankt og EDGE enheden vil derfor flugte med frempinden når den er monteret – alt efter hvilken vinkel man ønsker naturligvis. Alt hvad der skal bruges til montering er en unbrako nøgle.

garmin-extended-out-front-bike-mount-with-garmin

Original Garmin Extended Out-Front Mount

k-edge-garmin-xl-combo-mount-garmin-mounted

K-EDGE Garmin XL Combo Mount

Udførslen i CNC fræset aluminium gør at beslaget fremstår super lækker og af virkelig høj kvalitet, med flotte detaljer – det er uden tvivl et gennemført beslag i en kvalitet udover det sædvanlige, lige noget for grej-nørden der ikke vil nøjes med det 2. bedste.

k-edge-garmin-xl-combo-mount-top

På oversiden af beslaget kan enhver Garmin EDGE enheden placeres via Garmin’s quarterturn mount, beslaget kan bruges til alle EDGE enheder, inkl. den helt store EDGE 1000. Selve Garmin-mountet kan skiftes, såfremt det skulle blive slidt eller gå i stykker af en eller anden årsag.

k-edge-garmin-xl-combo-mount-gopro-mount

På undersiden af beslaget er plads til montering af et GoPro actionkamera, eller andet kamera der benytter samme monterings-system. Actionkameraet holder på plads via én enkelt skrue, så her skal man igen lige have fat i unbrako nøglen igen. Der findes også forskellige lygter som benytter samme mount som GoPro, så disse vil også kunne monteres, i stedet for et actionkamera.

k-edge-garmin-xl-combo-mount-gopro-front

Da dette beslag sidder foran frempinden, vil det være mest egnet til landevejsbrug og knap så meget MTB – hvor man normalvis gerne vil have cykelcomputeren til at sidde på frempinden, simpelthen for at beskytte denne ved evt. styrt. Derudover er det heller ikke optimalt at montere et actionkamera på cyklen ved MTB, her bør kameraet sidde på rytteren, enten på hjelmen eller et chestount, simpelthen for at undgå rystede og mere eller mindre ubrugelige optagelser. På landevejen er placeringen derimod rigtig fin og man kan sagtens få flotte og rolige optagelser.

k-edge-garmin-xl-combo-mount-soide

Konklusion

K-EDGE Garmin XL Combo Mount er et rigtig godt alternativ til Garmin’s Out Front beslag, for det er ikke kun i en højere og mere lækker kvalitet, det har også bonus-funktionen i form af beslag til GoPro eller andet kompatibel actionkamera.

Har man en mindre Garmin EDGE model, kan man evt. nøjes med den mindre udgave (Uden XL…), her vil selve armen hvorpå Garmin EDGE enheden monteres, så blot være kortere, hvorfor der ikke vil være plads til eksempelvis EDGE 1000.

Med dette beslag får man et af de absolut mest lækre beslag i CNC fræset aluminium, hvor selve EDGE cykelcomputeren vil kunne flugte med frempinden, og herunder kan så monteres et GoPro actionkamera eller en lygte, alt efter behov.

Samlet set en virkelig elegant og enormt lækker løsning til landevejen, til MTB ville jeg nok personligt foretrække en løsning hvor EDGE enheden sidder knap så langt fremme og lidt mere beskyttet.

Køb den – hvis du sætter pris på lækker kvalitet og smart funktionalitet.

k-edge-garmin-xl-combo-mount-garmin-mounted

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 600,-

  • K-Edge distribueres af PeakBike, nærmeste forhandles oplyses på tlf. +45 44922800

 

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.