Test: O_Synce Coachsmart

Samlet karakter

Fra tyske O_Synce har vi de seneste måneder testet Deres Coachsmart – en enhed der faktisk er identisk med 3T Eye som vi testede tidligere på sommeren.

O_Synce Coachsmart er i al sin enkelthed et ekstern display der kan vise data fra en smartphone og samtidig kan “opsamle” data fra eksterne ANT+ sensorer og overfører dem til smartphonen via bluetooth, den kan også bruges uden smartphone, hvor man så kun får data som fra en almindelig cykelcomputer via de tilsluttede sensorer.

Idéen med et produkt som Coachsmart er at de fleste alligevel har Deres smartlphone med i lommen, så hvorfor ikke lade denne være “hardwaren” og så blot vise data fra en træningsapp som eksempelvis Strava, eller O-Synce app’en på et ekstern display som Coachsmart, der så samtidig understøtter ANT+ og kan opsamle data fra sådanne sensorer og sende denne data, via bluetooth, tilbage til smartphonen – da disse normalt ikke vil understøtte ANT+. Ved at gøre det på denne måde får man et lille ekstern display der næsten ingenting vejer eller fylder og som er forholdsvis billigt da det er smartphonen og ikke Coachsmart der skal lave det meste arbejde, hardwaren er derfor ikke specielt kostbar.

o_synce_coachsmart-box

Hvad er der i æsken?

O_Synce Coachsmart kommer i en lille papæske hvori man finder følgende:

 • Coachsmart
 • Quickstart guide
 • 2 holdere og monteringsgrej
 • Batteri

o_synce_coachsmart-unboxed

Montering

Med i pakken findes 2 holdere for montering på styr eller frempind – de monteres blot med strips hvor man ønsker det. O_Synce Coachsmart er dog også fuldt ud kompatibel med Garmin’s Quarter Turn holdere, så har man en sådan i forvejen kan den sagtens genbruges.

Monteringen er overstået i løbet af få minutter.

o_synce_coachsmart-side

Design og funktionalitet

Coachsmart er en lille og kompakt enhed med kun 3 knapper nederst under skærmen. Skærmen er monokrom og super simpel, men den er nem af aflæse, også i solskin og så betyder det at batteritiden er enormt lang.

De 3 knapper foran på enheden er til betjening og til at tænde og slukke for enheden, derudover sidder der en reset knap bagpå Coachsmart hvis man eksempelvis har brug for at nulstille den til brug sammen med en anden cykel, andre sensorer og anden smartphone.

Bagpå Coachsmart er et integreret beslag der passer i Garmin’s Quarter-turn holdere – så har man en Garmin Edge i forvejen, eller vil skifte mellem de to, så kan man genbruge beslaget. Det er en fin lille detalje!

Coachsmart drives af knapcelle batterier og de holder længe, naturligvis afhængigt af hvor meget den bruges. Et års batteritid bør man dog godt kunne forvente, så man behøver ikke bekymre sig om opladninger i tide og utide. Er batteriet ved at være fladt, skiftes dette blot.

Som nævnt indledningsvis, så kan Coachsmart bruges i 3 tilstande:

Mirror Mode

I denne tilstand vises data fra ens træningsapp på smartphonen, eksempelvis O-Synce eller Strava. Coachsmart fungerer med andre ord som et “spejl” af data fra ens smartphone/træningsapp.

Bridge Mode

I denne tilstand opsamler Coachsmart data fra de tilsluttede ANT+ sensorer, sender data’en til smartphonen og træningsapp’en og viser data’en på displayet.

Stand-Alone mode

I denne tilstand bruges ingen smartphone, Coachsmart viser derfor kun data fra tilsluttede sensorer, eksempelvis fart, kadance og puls. Data’en gemmes heller ikke, da Coachsmart ikke har en indbygget hukommelses, hvorfra data’en kan trækkes ud.

Via knapperne foran, kan man skifte “side”, hver side viser forskellig data og i toppen af skærmen kan man altid se hvorvidt der er forbindelse til en smartphone og aktuelt batteriniveau.

Som udgangspunkt vises følgende data, forudsat det er tilgængelig:

 • Aktuel hastighed
 • Hastighed højere eller lavere end gennemsnits fart
 • Puls
 • Kadance
 • Power
 • Distance
 • Tid

Derudover kan den, i mirror-tilstand, vise:

 • Navigation (højre/venstre pil – meget simpel!)
 • Højdemeter
 • Omgangstid
 • Tid fra smartphonen

Overførsel mellem Coachsmart og smartphone, sker via Bluetooth 4.0 og den understøtter alle ANT+ sensorer, hvilket er den standard de fleste i dag bruger – så mange vil formentlig allerede have kompatible enheder fra tidligere brug.

Som de fleste andre cykelcomputere, så er Coachsmart naturligvis også vandtæt – faktisk ned til 3 bar, så en regnbyge er bestemt ingen hindring.

o_synce_coachsmart-unit

Opsætning

Første gang man tænder Coachsmart vil den søge efter kompatible ANT+ sensorer og her fandt den straks mit pulsbælte, samt fart/kadance-måler. Den gemmer informationen omkring sensorer, så man behøver kun “parre” disse én enkelt gang.

Herefter henter man blot app’en O-Synce via App Store (App’en er pt. kun tilgængelig til iOS, men forventes at komme til Android senere på året) og forbinder de to enheder. Har man tilsluttet ANT+ sensorer til Coachsmart, vil data fra disse automatisk komme ind i app’en, eksempelvis fra pulsbælte og kadance måler. Al data kan man naturligvis også bladre igennem på Coachsmart via frem/tilbage knapperne. Det er også muligt at bruge andre trænings app’s sammen med Coachsmart, eksempelvis Strava som er meget benyttet af motionister.

I app’en kan man bl.a. oprette flere forskellige cykler og profiler – ligesom data/aktiviteter kan gemmes i “skyen”.

o_synce_coachsmart-app

Konklusion

O_Synce Coachsmart er på mange måder et rigtig smart produkt, for hvorfor skulle man bruge flere tusinde kroner på en cykel GPS fra eksempelvis Garmin når man, i form af sin iPhone, har et kraftig stykke hardware liggende i baglommen der kan præcist nogenlunde det samme. iPhone har dog den ulempe at den ikke understøtter ANT+ og derfor ikke kan tilsluttes nogle af de gængse sensorer, men dette problem er man ovre ved brug af O_Synce Coachsmart. O_Synce Coachsmart registrerer data fra parrede ANT+ sensorer og sender data’en videre, via bluetooth, til iPhonen og den trænings app man benytter. Det betyder at man får al data samlet direkte i trænings app’en, klar til efterfølgende analyse. Via iPhonen’s GPS bliver ruten tracket, mens parrerede sensorer eksempelvis leverer information omkring puls, kadance og lign.

Udover at fungerer som ANT+ -> Bluetooth adapter, så fungerer O_Synce Coachsmart også som display, hvilket betyder at man kan lade iPhonen ligge trygt og godt i baglommen. Via skærmen på O_Synce Coachsmart kan man nemlig bladre igennem datafelter, præcist som man kender det fra en Garmin Edge GPS – omend det naturligvis er lidt mere simpelt her.

O_Synce Coachsmart er en glimrende løsning hvis man kan “nøjes” med at benytte ens iPhone til tracking, men stadig gerne vil kunne registrerer data fra ANT+ sensorer. Man slipper dermed for at have iPhonen siddende på styret, men kan lade den ligge i baglommen, ligesom man får en “cykelcomputer” der praktisk talt intet vejer, har ufattelig lang batteritid i forhold til Garmin Edge modeller eksempelvis og kun fylder minimalt på styret.

Bemærk dog at app’en til O_Synce Coachsmart pt. kun er tilgængelig til iOS og ikke Android, den skulle dog komme senere….

Pris og tilgængelighed

Set til 699,- hos Cykelgear.dk

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

6 kommentarer

 • Svar april 30, 2016

  Martin Vestergaard

  Hej Noel

  Tak for en god testanmeldelse. Jeg har anskaffet mig en CoachSmart forleden dag, da jeg var ret begejstret for funktionen, hvor man kan bruge Strava på sin iPhone og bruge CoachSmart som display.

  Jeg kan simpelthen bare ikke få det til at virke. Prøvede du det under testen? Jeg kan ikke umiddelbart finde nogle steder på nettet, som beskriver hvordan man gør.

  • Svar maj 3, 2016

   Noel Christensen

   Hej Martin,

   Jeg beklager det sene svar.

   Ja, jeg har testet funktionen – det fungerer ganske glimrende. Men du har ret – det er dog ikke ret godt beskrevet nogle steder og jeg må også erkende at det er så længe siden at jeg ikke husker lige præcis hvordan jeg gjorde, jeg mener jeg brugte vejledningen der lå på Deres website.

   Jeg mener samtidig at man, i Strava app’en skulle aktivere et “ekstern display” under indstilling, jeg kan dog se jeg ikke umiddelbart har denne funktion, men om det skyldes jeg ikke har forbindelse til en supporteret BT enhed, eller at funktionaliteten er fjernet – ved jeg desværre ikke 🙁

   Med venlig hilsen,

   Noel Christensen
   CykelStart.dk

 • Svar maj 9, 2018

  johnny winther nielsen

  hej. mangler stærkt en brugsanvisning til denne , synes ikke den der er med er brugbare for os der er lidt oppe i årerne.

  • Svar maj 10, 2018

   Noel Christensen

   Hej Johnny,

   Prøv at kontakt producenten, det kan være de har en mere udførlig manual – selvom jeg dog desværre ikke tror det er tilfældet.
   E-mail: support@o-synce.com (Tysk eller engelsk)

   Med venlig hilsen,

   Noel Christensen
   CykelStart.dk

 • Svar maj 10, 2018

  Torben Skovgaard

  Kan man kombinere med kadanceteller?

  • Svar maj 10, 2018

   Noel Christensen

   Hej Torben,

   Ja, du kan godt koble ANT+ enheder dertil, som så “videresender” signal til din smartphone.

   Med venlig hilsen,

   Noel Christensen
   CykelStart.dk

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.