Test: VOID Yoke Zip Jersey

VOID er et svensk brand, startet tilbage i 2014 af en flok passionerede cykelfolk der ville lave high-end cykeltøj, til brug i det nordiske klima hvor vi har nogle lidt andre krav til beskyttelse, end nede sydpå.

Yoke Zip Jersey er en langærmet jersey i racefit lavet af Italiensk materiale, som kan bruges både efterår, vinter og tidlig forår. Vi har testet den i efteråret og vinteren.

Design og detaljer

Yoke Zip fås i udgave til mænd og kvinder og herreudgaven fås i to farver, sand og grå/blå. Materialet er en blanding af polyamid og elastan og materialet er behandlet så det også yder beskyttelse mod solens UV stråler (UPF50+). Materialet kommer fra en Italiensk producent ved navn Cavico.

Foran er der gennemgående YKK kvalitets-lynlås og reflekterende logo på brystet. Omkring halsen er en lille krave, der beskytter mod kulde og blæst på de trælse dage.

På skulder og ærmer er brugt et lidt kraftigere materiale, for at give lidt ekstra beskyttelse på de mest udsatte steder af overkroppen.

Ærmerne er forholdsvis lange og kunne godt have været lidt kortere for min skyld, andre med lange arme vil sikkert juble over den ekstra længde.

Afslutningen ved ærmerne er et opbuk som lukker hele tæt omkring håndleddet – her ville jeg have foretrukket en elastik eller lign. for jeg faktisk har haft svært ved at få mine hænder igennem hullet- også selvom mine hænder ikke er specielt store. Havde man valgt en elastik eller anden mere fleksibel løsning, ville man stadig bevare den tætte pasform, men gøre det langt nemmere at få jersey’en af og på.

I livet er der en bred eleastik med silikoneprint bagtil, den sørger for at holde jersey’en på plads – samtidig har ryggen lidt ekstra længde, for at give beskyttelse af nederste del af ryggen samt bagdel, når man sidder på cyklen i raceposition.

På bagsiden er der 3 åbne lommer, samt en lille ekstra lomme udenpå de åbne, der lukkes med lynlås. Her kan nøgler eller lign. opbevares. De to åbne lommer i siderne har en udmærket størrelse og er til at komme i når man sidder på cyklen, den midterste er lidt smallere og svær at nå – medmindre man er stået af cyklen. Logoet nederst på lommerne er ligeledes reflekterende.

Indvendigt er Yoke Zip Jersey opkradset med blødt fleece som har både isolerende egenskaber, samt føles rigtig lækkert.

Pasform og komfort

Jeg har testet Yoke Zip Jersey i str. S og med mine 65 kg. fordelt på 175 cm. får man den tætte, Racefit, pasform uden materiale der flagrer eller folder unødvendigt. Som nævnt tidligere, så er ærmerne ekstra lange og nok også lidt for lange til mig men det betyder ikke rigtig andet end at de folder en smule. Udfordringen med de meget smalle afslutninger ved ærmerne er dog større – og vil helt sikker være en dealbreaker for nogle som simpelthen ikke vil kunne få hænderne igennem – og det er lidt ærgeligt.

Derudover er pasformen rigtig god, den sidder som den skal og giver god beskyttelse bagtil. Materialet er blødt og lækkert, udvendigt såvel som indvendigt og det kan strækkes tilpas meget, så det tilpasser sig rytteren.

Materialet er hverken vind eller vandtæt, men yder alligevel en udmærket beskyttelse mod elementerne – og vigtigst af alt, lader det kroppen ånde. Jersey’en egner sig derfor bedst til brug på kølige dage, uden regn eller kraftig vind – medmindre den suppleres af en vindvest eller regnjakke.

Jersey’en er testet under svingende forhold, men primært fra 5-10 grader – både suppleret af en vest samt en jakke alt efter vind og vejr og det er min vurdering at den sagtens kan bruges alene, med en god baselayer, ned til et par plusgrader – alt efter hvor kuldeskær man er. Fordelen ved at materialet er super åndbart, er at kan supplere med en vindvest til at tage vind og evt. en smule nedbør, uden at skulle gå på kompromis med åndbarheden og evnen til at regulerer kropstemperaturen.

Konklusion

Yoke Zip Jersey er en ret alsidig jersey der kan bruges en stor del af året. Selvom materialet ikke er specielt tykt, så yder den en fornuftig beskyttelse – pånær lige mod nedbør og kraftig vind. Kvaliteten er lækkert og den sidder godt på mig – som nævnt et par gange er afslutningerne ved ærmerne dog noget smalle, så jeg rent faktisk har haft lidt svært ved at få hænderne igennem – og det er lidt ærgerligt da resten spiller 100%.

Nydeligt design, god pasform og lækre materialer – umiddelbart en stærk kombination hvor kun de smalle afslutninger ved håndleddene trækker ned for mig.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 899,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 7
Design 7
Pris 7
7.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Sådan kalibrerer du din hometrainer
De fleste smart hometrainere kræver løbende kalibrering, for at sikre en nøjagtig...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.