Test: Flowlife Flowgun Pocket massagepistol

Flowgun Pocket er seneste tilføjelse til Flowlife familien og den ligger sig, størrelsesmæssigt, midt imellem den oprindelige Flowgun og Flowgun Go! som vi tidligere har testet og anmeldt.

Flowgun Pocket er noget mindre, rent fysisk, end de andre modeller i sortimentet og det gør den nemmere at have med i tasken, eksempelvis hvis man er på ferie.

Hvad er der i kassen?

Flowgun Pocket kommer i en pæn emballage, hvori man finder Flowgun Pocket i et fint opbevaringsetui. Etuiet, eller tasken, holder styr på alle delene og beskytter Flowgun Pocket.

Åbner man etuiet finder man følgende:

  • Flowgun Pocket
  • 4 massagehoveder
  • USB-C kabel til opladning
  • 220V USB oplader
  • Vejledning

Specifikationer

  • Op til 3200 slag i minuttet
  • 3 vibrationsniveauer
  • 8 mm slaglængde
  • 1600 mAh batteri
  • Vejer 496 gram (uden massagehoved)
  • Inkl. 4 massagehoveder

Design og funktionalitet

Flowgun Pocket er udført i mat sort plast med en gummi-agtig overflade, det gør den rar at røre ved og man har en lidt bedre greb omkring den – samtidig beskytter det i nogen grad mod ridser.

Selve “håndtaget” er i sagens natur blevet noget mindre, men ikke mindre end jeg stadig føler at have et godt greb omkring dette, ligesom man også kan holde den på flere måder alt efter hvor man skal massere. De knap 500 gram som Flowgun Pocket vejer er godt fordelt, da det meste af vægten er i bunden/håndtaget af massagepistolen.

De 4 massagehoveder klikkes nemt af og på og de kan ikke monteres forkert, det er komplet idiotsikret – og det kan vi godt lide! I pakken er der 4 forskellige typer, med hver deres egenskab.

  • Rund silikonehoved (Round silicone): Til følsomme områder og led
  • Patron (Bullet): Til mindre, specifikke områder.
  • Gaffel (Fork): Til brede områder hvor man ønsker tryk på begge sider.
  • Hård silikone (Hard hat silicone): Som den runde, men med en hård “skal” til flade områder.

I bunden af massagepistolen er USB-C stikket der bruges til opladning af det indbyggede batteri, samt knappen der gør det muligt at tænde og slukke for massagepistolen, samt skifte mellem de 3 niveauer. En lille LED diode indikerer aktuel batteristand, den lyser enten blå, lilla eller rød, alt efter hvor meget strøm der er tilbage. Den kan dog køre fra 2-4 timer, alt efter tilstand, så det er ikke hver dag den skal oplades! Opladningen tager ca. 4 timer og foregår via USB-C kablet og den medfølgende 220 volt oplader.

Sådan virker den

Som alle andre massagepistoler så kan FlowGun Pocket bruges (næsten) overalt på kroppen hvor man oplever ømhed, stivhed eller spændinger. Slagene aktiverer bindevævet, løsner spændinger og øger blodcirkulationen – så der groft sagt kommer gang i muskler og bindevæv. På den måde sætter man godt gang i restitutionen. Den kan bruges på eksempelvis lår, lægge, skuldre, ryg, nakke, arme mv., alt efter hvor man oplever ømhed eller spændinger.

Flowgun Pocket kan justeres i 3 niveauer, fra 2000-3200 slag i minuttet, normalt vil man sige at jo mere følsomt område, jo færre slag til en start. Slaglængden er på 8 mm og det er bl.a. her man må gå lidt på kompromis ift. til storebroderen FlowGun Go! og den originale Flowgun – den er altså ikke helt lige så effektiv og kraftig – til gengæld er den virkelig nem at håndtere.

Jeg har i testperioden primært benyttet Flowgun Pocket til nakke og skuldre efter lange dage foran skærmen, samt til lår og lægge efter cykling. Særligt til daglig brug efter kontorarbejde kan jeg mærke god forskel, ved bare et par minutters massage daglig, evt. bare i løbet af dagen. Her kommer den kompakte størrelse virkelig til sin ret, for du kan have Flowgun Pocket med i tasken, eller liggende på skrivebordet så du nemt kan få sat gang i nakke og skuldre og på den måde undgå de trælse spændinger som vi vist alle kender til. I pakken er massagehoveder til flere forskellige formål og områder, og når man har benyttet den nogle gange, finder man hurtigt ud af hvilke massagehoveder der fungerer bedst for en, alt efter hvor på kroppen man masserer.

Flowgun Pocket er lille og let, og dermed nem at benytte selv – men grundet størrelsen er der så også lidt begrænsninger ift. hvor meget af ryg/nakke man kan nå – modeller med et større håndtag har en lidt længere “rækkevidde”. Det er dog ikke noget jeg personligt har oplevet som et problem, jeg har kunne nå både nakke og skuldre fint med Flowgun Pocket. Støjniveuaet er også ganske lavt og ikke generende hvis du vælger at benytte den i sofaen om aftenen, eller på kontoret om eftermiddagen.

Konklusion

Jeg var ret begejstret for Flowgun Go!, men Flowgun Pocket har helt afgjort også sin berettigelse. Den vejer omkring det halve af Flowgun Go! og fylder noget mindre, det gør den nemmere at håndtere selv – og så er den bare vildt praktisk at have med . Selv har jeg mange dage haft den liggende på skrivebordet, for så nemt og hurtigt lige at kunne løsne de typiske “kontor-spændinger” som mange i disse hjemmearbejdstider kender til.

Flowgun Pocket ser godt ud, virker solid – og så gør den “jobbet” velvidende den ikke har helt samme slagskraft som sine storebrødre, til gengæld fylder og vejer den altså minimalt.

Der er intet at udsætte på hverken støj eller batteritid, den støjer også begrænset og med et sted mellem 2-4 timers batteritid er der også langt mellem opladninger da man typisk vil massere i maks. 10 min. gangen.

Skal din massagepistol være nem at håndtere, ikke for tung – og stadig kraftfuld – så kunne Flowgun Pocket sagtens være det helt rette valg for dig!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 2290 SEK / Ca. 1700 DKK

Funktionalitet 8
Brugervenlighed 10
Tilbehør 8
Design 9
Pris 7
8.4
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Garmin EDGE 520 Plus
I slutningen af april lancerede Garmin et par nye produkter i EDGE...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.