Test: AGU Premium cykelsæt

Henover sommermånederne har vi testet et fuldt sæt premium cykeltøj fra hollandske AGU. AGU er nok allerbedst kendt som det mærke, som bruges af det hollandske hold, Jumbo Visma, der har Jonas Vingegaard på holdet. I år havde de en speciel version af deres dragt på til Tour de France, som vi også har testet. 

AGU er kendt fra World Touren, men de gør sig mest i tøj til motionister, der vil have en fin kvalitet til små penge. Tidligere har vi testet sæt fra netop AGU, hvor specielt jeg har været efter dem i forhold til størrelser, så lad os se, om dette har ændret sig. 

AGU Aero SS II Premium Jersey

AGU er normalt kendt for at lave tøj, der passer rigtig godt til motionisten, men på det seneste er de begyndt at producere tøj, der mere og mere henvender sig til de cyklister, der også går op i aerodynamik. Aero SS II jerseyen er helt klart et bud på, hvordan en aerodynamisk jersey kan se ud anno 2022. Jerseyen er bygget op som de fleste andre jerseys med de tre klassiske lommer bagpå, der er nemme at komme til på cykelturen. 

Hele jerseyen er optimeret til brug i de varme sommermåneder. Front og bagside er produceret i meget tyndt og let hullet materiale, der giver rigtig god åndbarhed, når temperaturene er høje. Under de tre lommer er der yderligere udluftning, så man også her får ventileret. Lommerne på bagsiden er tilpas store, men ikke så store, at det hele kommer til at hænge bagpå. Et bredt elastikbånd samt silikone indlæg sørger for, at jerseyen bliver holdt oppe. 

Generelt har Aero SS en fin pasform, der indbyder til fart. Jeg er en af de mindre ryttere på amatørniveau, men jeg vil ikke mene, at man skal være ret meget mindre end mig, før jerseyen ikke længere er aerodynamisk. Her kommer problematikken fra tidligere lidt igen, da jeg må erkende, at det er vildt, at et firma, der leverer til et af de største teams på World Touren, ikke laver en størrelse mindre.

Pris: 1199,- 
Køb AGU Aero SS II Jersey

AGU Woven Premium Bibshorts 

AGU Woven Premium Bibshorts er et par bibshorts, der er udviklet til den moderne cykelrytter. Tendensen inden for bibs er, at de bliver længere og længere i benene, hvilket disse Woven er et rigtig godt eksempel på. Begge ben er rigtig lange, og de slutter lige over knæet. Det er rart at vide, hvis man er vant til kortere bibs, da det kan være noget, man lige skal vænne sig  til. Personligt kan jeg godt lide bibs, der er til den lange side. 

AGU har produceret bibsne med en rigtig fin størrelse pude, der både egner sig godt til korte og lange ture. Puden sidder fint i forhold til sadlen, så man føler, at den dækker hele området. Materialet er velkendt og man får en pude, der er holdbar og i god stand selv efter mange kilometer. Puden er blandt andet brugt af Jumbo Visma, så man må sige, at den er testet på højeste niveau. 

Materialet er ultra tyndt og sidder rigtig tæt til kroppen. Det tynde materiale egner sig selvfølgelig rigtig godt til sommermånederne, hvor stoffet helst skal være så åndbart som muligt.

Pris: 1299,- 
Køb AGU Woven Premium Bibshorts

AGU High Summer Handsker 

Handsker er altid en diskuteret ting i cykelsporten. Personligt bruger jeg sjældent handsker, når jeg træner på landevejen, men jeg bruger stort set altid handsker, når jeg kører løb eller gravel, da risikoen her er større for styrt. Endvidere er det rart at have noget ekstra støtte, når man kører på grus, så hænderne bliver aflastet lidt. 

High summer handskerne fra AGU sidder rigtig godt på hænderne, og de giver en god fornemmelse af støtte inden i hele håndfladen. Denne handske er beregnet til sommermåneder, og som navnet antyder det, passer de rigtig godt, når temperaturen er rigtig høj. Dette skyldes specielt den gode udluftning, der er i handskerne. Udluftningen er specielt god for til, men også inde i håndfladen mærker man, at handsken er produceret i et tyndt materiale. 

Alt i alt er handskerne rigtig gode til både gravel og landevej, og de kan snildt bruges i skoven også.

Pris: 259,- 
Køb AGU High Summer handsker

AGU Summerday Undertrøje

Til at afrunde hele sættet fra AGU, har vi også testet en undertrøje uden ærmer, der passer rigtig godt som det ekstra, tynde lag, som mange gerne vil have på, når de cykler. Personligt har jeg stort set altid en undertrøje på, når jeg træner, medmindre temperaturen er rigtig høj. AGU’s Summerday indertrøje er produceret i et meget tyndt materiale, der giver god strækbarhed, åndbarhed og komfort under hele cykelturen. Endvidere er den lavet i en rigtig god og tætsiddende størrelse, så den passer perfekt under en jersey. 

Specielt længden på AGU Summerday undertrøjen er rigtig god, da den ikke går meget længere ned end til navlen. Det kan lyde relativt kort, men det passer netop perfekt, når det er en undertrøje, der skal bruges til cykling. Flere andre brands laver undertrøjerne for lange, så de let sidder i vejen i bibsne. 

Pris: 259,- (Uden ærmer) 299,- med korte ærmer
Køb AGU Summerday Undetrøje

Konklusion

I introen nævnte vi, at AGU producerer cykeltøj i god kvalitet til fornuftige penge. Det er der i og for sig stadig hold i, men denne tøjpakke ligger dog i den lidt dyrere ende, da speciel Woven Bibs og Aero jerseyen koster lidt mere, end man normalt ser det fra AGU. Personlig vil jeg dog hellere betale en smule mere og være sikker på, at tøjet sidder som beskrevet – og det gør det her. Både bibs og jersey har som sagt en rigtig god pasform, der både gør sættet pænt og aerodynamisk. 

Handsker og undertrøje er stadig i den billige ende, men det gør bestemt ikke noget ved kvaliteten. Her synes jeg nærmere, at kvaliteten er bedre i forhold til prisen.

Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Guide: Udstyr til cykelpendleren (Efterår og vinter)
Efterår og vinter er over os, og vi har den seneste tid...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.