Test: Force Lynx cykelhjem

Vejret er ikke ligefrem fremragende for tiden, men vejret holder ikke os tilbage. Vi har testet en hjelm i flere forskellige situationen og der går ikke mange måneder, hvor vi ikke har fingrene i et af tjekkiske Forces produkter. Denne måned er selvfølgelig ikke nogen undtagelse, hvor vi har testet en hjelm, der kan bruges i skoven, på landevejen eller til og fra arbejde.

Design og funktionalitet 

Force Lynx er en helt klassisk cykel hjem, der har de mest basale funktioner. På indersiden er hjelmen polstret med røde puder, der giver god støtte og føles rart mod hovedbunden. Bagerst finder man et helt klassisk drejespænde, der er at finde på de fleste cykelhjelme, der kan bruges motionscykling.

Drejespændet gør, at man kan justere hjelmens størrelse, så den passer perfekt til hovedet. Dette er i særdeleshed anvendeligt i denne tid, da man oftest behøver en hjelmhue eller et pandebånd under hjelmen, som klart gør hovedet en smule større – en smart og uundværlig funktion. Netop drejespændet og indmaden i hjelmen, er der, hvor man kan se og mærke den største forskel på hjelme. Den fine, men relativt billige hjelm her, er ingen undtagelse, da drejespændet ikke “går” lige så smertefrit, som det er tilfældet ved dyrere udgaver. Herudover føles selve klik-funktionen ikke lige så præcis – hermed ikke sagt, at den ikke fungerer – denne er blot ikke helt sammenlignelig med dyrere udgaver.

Force Lynx er en rimelig prisbillig hjelm, men indeholder mange fine funktioner, der også er at finde ved dyrere hjelme. Heriblandt finder man hjelmens ventilationsmuligheder, der er rigtig fine. Hele hjelmen er produceret i et let og luftigt design, der giver god ventilation på cykelturen. Det er klart, at hjelmen næppe har gennemgået de helt store test for vindmodstand, som det oftest er tilfældet ved de dyrere hjelme, men man må også sige, at aerodynamikken er udmærket ved en hjelm som Lynx. 

Lynx kan erhverves i flere forskellige farvekombinationer, så man kan få den til at passe til resten af outfittet. Vi har testet en helt klassisk sort hjelm, der passer til de fleste outfits og aldrig går af mode. Der er ikke noge forskel på hjelmene udover farven, men netop nu kan hjelmene i forskellige farver erhverves til 399,- hos Cykelgear.dk. Hjelmen fås i to forskellige størrelser; 55-59 og 58-62 centimeter, hvilket burde passe til de fleste ved hjælp af drejespændet. Dog ser man ofte, at hjelmene fås i en endnu mindre størrelse, så den også passer til personer med lidt mindre hoved. 

Konklusion 

Force Lynx er en rigtig fin og forholdsvis let hjelm, der er til at komme til for rimelige penge. Ønsker man en hjelm, der kan justeres og sidder godt på hovedet, er Lynx et rigtig fint bud. Vi har testet hjelmen til daglige pendlerture samt på racer og i skoven. Personligt synes jeg, at den fungerer rigtig fint til hverdagsbrug og eventuelt i skoven, men på landevejen, hvor man oftest tilbringer lidt flere timer i sadlen, vil jeg anbefale en lettere hjelm, der tillige har lidt bedre justeringsmuligheder i forhold til drejespændet. Vi har altså fat i en alsidig hjelm, der kan bruges til forskellige formål, uden at tømme bankkontoen. 

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 499,-

8 Funktionalitet

7 Design

7 Pasform

9 Pris

7.8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: Force Devil Pro Cykelsko

Vinteren er over os, og vintersæsonen byder i særdeleshed på MTB og...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.