Test: Force Road cykelhjelm

Road er en hjelm fra det endnu ikke så kendte mærke Force. Prisen er også en helt anden end ved mange af de større og mere kendte mærker. Så er spørgsmålet bare om pris og kvalitet altid hænger sammen. Vi undersøger hvad du får for dine penge hvis du køber en Force hjelm!

Design og funktionalitet

Cykelhjelmen er en af de vigtigste ting når man cykelmotionerer. Hovedopgaven er at holde hovedet beskyttet ved et styrt, men samtidig er det vigtigt at den sidder behageligt imens. Hjelmen der er testet vejer lige omkring 300 gram, hvilket er en ganske udmærket vægt for en hjelm af denne slags. Den føles på ingen måde tung at have på hovedet. Pasformen i hjelmen er rigtig god og den er meget behagelig af have på. Jeg vil faktisk sige, at den sidder noget bedre end jeg har oplevet ved en del andre og meget dyrere hjelme. Langt hen af vejen mærker du ikke at du har den på. Der er den sædvanlige indstilling i nakken, samt justering af hagerem. Begge dele fungerer fint og det er hurtigt at finde de indstillinger der passer.

SAMSUNG CSC

Vi har testet hjelmen i både overskyet vejr og i høj solskin og begge dele klarer den fint. De 23 ventilations huller sørger for at holde hovedet godt ventileret under høje temperaturer. Fabrikanten har sat net i de forreste ventilationshuller, hvilket gør at de fleste insekter ikke smutter ind under hjelmen, selvom det ikke helt kan undgås. Det er smart!

Der medfølger både et sort og et hvidt visir/skygge til hjelmen, så man selv kan vælge hvilken farve man synes bedst om.

Hjelmen vi har testet er, som det ses på billederne, i sorte og neon farver. Hvis man synes de er lige vilde nok, eller ikke passer til tøjet, så er hjelmen set i andre farver også.

Materialer

Hjelmen er selvfølgelig CE godkendt og materialet skulle kunne holde dit hoved sikker under styrt. Derudover så er det måske her, at man kan se at hjelmen er produceret lidt billigere. Samlingerne og selve støbningen er ikke helt så pæn, som ved mange noget dyrere hjelme. Det er dog kun noget man ser, når man har den helt tæt på og kigger godt efter. Det er ting, som kun øjnene ser, da materialerne er gode i forhold til de funktioner de har.

SAMSUNG CSC

Konklusion

Det her er en hjelm, som tilbyder rigtig mange fine detaljer til en yderst fair pris. Det kan godt være, at navnet på hjelmen og de helt små deltaljer i samlingerne ikke er det samme som hos de store kendte producenter. Men i stedet får du en super god hjelm, som er yderst behagelig at have på. Prisen gør, at den er meget velegnet til dem som er nye indenfor sporten. Men selv for nye ryttere, så vil der gå længe før man vil have behov for at skifte denne hjelm ud.

Pris og tilgængelighed

Set til 359,- hos CykelGear.dk

Funktionalitet 9
Design 7
Pris 10
8.7
Tags fra indlægget
Mere fra Brian Vargas Møller-Iversen
Test: Sigma RC 1209
Sigma er måske mest kendt for deres cykelcomputere, men de har faktisk...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.