Test: MagicShine Seemee 508 radar baglygte

Seemee 508 fra MagicShine er et alternativ til den, efterhånden, velkendte Garmin Varia RTL515/516. SeeMee508 sælges også som Magene L508 – samme produkt, blot med andet navn på.

SeeMee508 er en radar baglygte, altså en baglygte der kan lyse – mens den samtidig detektere evt. bagfrakommende trafik og advarer via kompatible cykelcomputere. Hvordan det virker i praksis kommer vi ind på lidt senere.

Hvad er der i kassen?

Med i kassen til Seemee 508 får man følgende:

  • Seemee 508 radar baglygte
  • Holder til saddelpind med insert der passer til rund, d-shape og aero saddelpind
  • Gummi-ringe i forskellige længder
  • USB-C kabel
  • Vejledning

Design og features

SeeMee 508 er designet i sort plast og har nogenlunde samme størrelse og form som alternativet fra Garmin. Forsiden er i blank plast, med selve lygten øverst. Det er også her on/off knappen, der også bruges til skift mellem tilstande, er placeret. Knappen er nem at komme til og virker ikke til at blive “træls” selvom den bliver mudret godt til

Bagpå er der integreret beslag til holderen samt USB-C port til opladning nederst. Fedt at man har valgt den nye USB-C standard og ikke kørt videre med den “gammeldags” microUSB!

Holderen til Seemee 508 monteres på sadelpinden med gummi-ringe, nemt og uden brug af værktøj – den kan endda bruges på både runde, d-formede og aero-sadelpinde. Desværre er den ikke kompatible med alle de forskellige holdere der passer til Garmin’s Varia-serie, så udvalget af (andre) holdere er ret begrænset.

Selve radaren er naturligvis vandtæt, overholder IPX7 standarden, og kan derfor bruges i al slags vejr.

Vægten er på kun 65 gram, så det er heller ikke noget der kommer til at forhindre dig i at nappe nye KOM’s.

Lygten kan ses i en vinkel på 220 grader og op til 1,2 kilometer væk. Radaren registerer bagfrakommende køretøjer i en vinkel på op til 40 grader, hvilket gør at den også registrerer de køretøjer der kommer, eller følger en rundt i et sving. Radaren registrerer køretøjerne op til 140 meter væk og registerer kun køretøjer der kører mere end 10 km/t hurtigere end dig selv.

Lygten har i alt 7 forskellige tilstande, konstant, blink, pulserende, peloton, roterende, hurtig blink og radar only, skift sker via tryk på knappen, når lygten er tændt. Er der tilstande kan ikke bruger, eller ønsker man at tilpasse disse – kan dette faktisk gøres via app’en. Derudover er der indbygget accelerometer der gør det muligt at vise når man bremser – igen for at øge sikkerheden og advarer både billister og medcyklister. Denne funktion kan også slås fra, hvis man ønsker det.

Batteritiden er på op til 19 timer ved brug af radar alene, op til 18 timer ved brug af lygten også. Opladningen er til gengæld hurtigt overstået, det tager kun 4 timer. Jeg har ikke “stresstestet” batteritiden, men det er mit indtryk at den – som så meget andet, holder lidt kortere end angivet i praksis, dog stadig væsentligt længere end konkurrenten.

Seemee 508 understøtter både mobil-app samt gængse cykelcomputere, i praksis betyder det at du kan modtage advarslerne omkring bagfrakommende trafik på enten din (kompatible) cykelcomputer, eller på din smartphone – hvis du bruger denne ifm. cykling. Det fungerer dog klart bedst ved brug med en kompatibel cykelcomputer, da den jo som bekendt er lavet til formålet. Jeg har testet Seemee 508 med både Wahoo Elemnt ROAM, Garmin EDGE 1040 samt EDGE 840 – og den fungerer fremragende til alle enhederne.

Sådan virker Seemee 508 i praksis

Seemee 508 skal først parred med din enhed – og for både Garmin og Wahoo’s vedkommende var det super nemt og enkelt, tænd enheden, søg efter nye sensorer og tilslut. Seemee 508 vil nu detektere bagfrakommende trafik og advarer dig direkte på skærmen, med en “prik” hvor hvert køretøj, for både Garmin og Wahoo gælder at der (kan) advares med både billede og lyd.

Køretøj nærmer sig.
Køretøj har passeret

Én af de ting som man “mister” ved at bruge Seemee 508 med en Garmin enhed, fremfor Garmin’s egen Varia radar, er muligheden for at ændre lystilstand direkte på Garmin cykelcomputeren – men det hører nu alligevel til i småtingsafdelingen og er uden større praksis betydning for mig. Dog har jeg brugt funktionen sommetider hvis jeg ønskede at slå lyset til/fra, uden at miste radar funktionen.

Jeg har benyttet Seemee 508 både på landevejen og ifm. gravel – ligesom jeg ville bruge min Garmim Varia RTL516 som er én af de bedste gadgets jeg (indtil nu) har investeret i. Jeg har ikke oplevet at Seemee 508’eren er hverken ringere eller bedre til at fange bagfrakommende trafik, den opfanger umiddelbart alle køretøjer og i god tid så man undgår et chok når de kører forbi. Den er også god til at opfange mere end ét køretøj og viser dem som perler på en snor på cykelcomputerens skærm, her kan man følge med i hvor hurtigt der nærmer sig og se om der kommer flere end den éne der lige netop overhalede en.

En “falsk positiv” melding vil man opleve fra tid og anden – det samme gælder for Garmin’s Varia-serie, men det er yderst sjældent og cykler kan de samme steder ofte, vil man hurtig lære hvor der er steder hvor den kan blive “snydt”, om det så er en bondegård, en åben gårdsplads eller noget helt tredje der gør at man får en falsk melding – er svært at svare på.

Konklusion

Seemee 508 er en direkte konkurrent til Garmin’s meget populære Varia RTL516 og på mange punkter slår den Garmin på det tekniske data, eksempelvis har den langt længere batteritid (16 kontra 9 timer) den har flere lystilstande for øget synlighed, indbygget bremselys, muligheder for tilpasning af indstillinger/tilstande via app’en, USB-C opladning osv.

Prismæssigt ligger de to konkurrenter lige omkring 1-1100,- så det er ikke prisen der til daglig adskiller de to, men man får flere (og federe) features med Seemee 508, eneste man må undvære er lidt på “finishen” hvor Garmin vinder og så muligheden for at “styre” lyset via Garmin enheden.

Vil man gerne sikre at man er synlig i trafikken og være sikker på man opdager bagfrakommende trafik, så er en radar et must – og har man først én gang kørt med det, ønsker man ikke at undvære det! Det giver en god ekstra tryghed, uanset om man kører alene eller i grupper – og man undgå mange farlige situationer.

Seemee 508 er et rigtig godt alternativ til Garmin’s Varia-serie og kigger man på rå data, så er den faktisk et bedre køb!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1049,-

Funktionalitet 10
Design 8
Pris 9
9
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Bikefit hos Velofit i Århus
Redaktøren har været til bikefit hos Velofit i Århus, et firma hvis...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.