Test: MET Trenta 3K Carbon cykelhjelm

Samlet karakter

MET er et italiensk brand, der har specialiseret sig i hjelme. De producerer hjelme til både race og MTB, men også fullface-hjelme, til de helt ekstreme cykelentusiaster. Her på cykelstart.dk kender vi ikke meget til det italienske mærke, da det er vores første test af deres produkter. Trenta 3K Carbon er en del af METs egen markering af deres 30 års tilstedeværelse i cykelverden. 30 år er immervæk en del år, hvorfor MET i denne omgang er gået planken ud i forhold til effekt og ydeevne, når det kommer til vindmodstand. Hjelmen er, som de selv siger det, udviklet til eliten, der vil vinde de ekstra bonus sekunder og spare kræfter ved hvert tråd. Som bonus information kan det siges, at hjelmen bæres af hele Protour holdet UAE, der deltog i dette års Tour de France. UAEs hold tæller blandt andet Daniel Martin, der blev kåret til Tourens mest angrebsrige rytter 2018.

Design og detaljer

 Henover de seneste par måneder har undertegnedes motionist hoved været prydet med denne top hjelm fra MET. En hjelm fra øverste hylde, der byder på minimal vægt, super komfort og lækkert design. 3K findes i flere forskellige farvekombinationer, hvoraf den ene er UAEs officielle Tour hjelm. Vi har dog testet modellen, der hovedsageligt er sort, men er krydret med yderligere farver; grøn, rød og hvid. Vi har testet hjelmen i størrelse medium, hvor vægten er helt nede på 230g. Hjelmen kan også erhverves i small og large.

Ved første øjekast ligner hjelmen en hvilken som helst anden cykelhjelm, men kigger man ordentligt efter, ser man, at MET har lavet ekstra ventilation øverst på hjelmen, der både er med til at give ekstra ventilation, men ligeledes større aerodynamik. MET har forsøgt at holde en klassisk form på hjelmen, hvor der er naturlige ventilations riller, der er med til at skabe udluftning hele vejen rund. Indvendigt er 3K udstyret med velkendte puder, der gør ”låget” lidt mere behageligt at have på. Udover puderne har hjelmen et klassisk drejespænde, der er med til at fastgøre hjelmen maksimalt til hovedet, men samtidig formår de at gøre hjelmen yderst komfortabel.

Stropperne, der fastgør hjelmenunder hagen, er lavet i et sort og meget klassisk design, men der er ingen tvivl om kvaliteten af stropperne – de er lettere og mere behagelige end billigere pendanter. Spændet under hagen er ligeledes meget klassisk og ligner meget den, som man finder på de fleste cykelhjelme, dog med ultra lav vægt. MET har designet små gummi dutter med deres logo, der giver stropperne et lille særpræg.

Trenta 3K er testet over henover de seneste uger, hvor vejret har artet sig fra mange forskellige sider. Ventilationen under de hedeste sommerdage var i top, mens denne ikke hæmmer kørsel i køligere vejr. Hjelmens kløfter og ventilationsskakt øverst er med til at skabe stabil og god ventilation, men også bedre aerodynamik – sidstnævnte er en af METs helt store salgsformål. De har hertil lavet flere tests, der viser, at hjelmen skal spare hele 7% modstand ved en hastighed på 45km/t, hvilket må siges at være en del. Som motionist er det måske ikke hjelmen, der kommer til at gøre det helt store udslag, men såfremt man vil være sikker på, at aerodynamikken er i top på øverste etage, er 3K et sikkert valg. Det må dog siges, at disse hastigheder typisk er proryttere forundt, men hjelmen er også designet til at blive brugt af eliten.

Konklusion

Vi må sige, at vi har været heldige at få lov til at teste et sådant topprodukt, der pryder de helt store scener i cykelverden. En hjelm, der ikke blot er i et flot design, har god pasform og giver god ventilation, men også kan give de sidste procenter i et cykelløb.

Hjelmen sidder utroligt godt på hovedet, hvorfor man ofte slet ikke bemærker, at man har den fastmonteret. Et par rigtig fine pejlemærker for en cykelhjelm, hvad enten man er prorytter eller motionist.

Trenta 3K Carbon er en super lækker hjelm, der kan få kammeraternes til at blegne. Så leder man efter en tophjelm, der både er designmæssigt superfed og i aerodynamisk top klasse er 3K Carbon et perfekt valg. MET har designet hjelmen til eliten, hvorfor prisen også er derefter, og hermed måske en smule over budget for den prisbevidste motionist.

Pris og tilgængelighed

Set til 1989,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.