Test: Sigr Östkusten regntøj

Vi har tidligere testet og anmeldt et sæt klassisk cykeltøj fra svenske Sigr, og tiden er denne gang kommet til et sæt regntøj som vi har testet de sidste par måneder.

Östkusten og Västkusten kollektionen blev lanceret i november 2020 med fokus på synlighed i trafikken og så naturligvis at det skal være rart at have på og beskytte dig mod regnen. Sættet er nok mest rettet mod efterår og tidlig forår, og særligt mod dem der pendler eller cykler når mørket er faldet på, men sættet kan naturligvis bruges på alle tider af året og døgnet, for synlighed er jo ikke mindre vigtigt i forår og sommermåneder….

Sigr Östkusten regnjakke

Regnjakken er lavet primært af polyester, enkelte steder er brugt en kombination af polyester og spandex. Den fås kun i én farve, den hi-viz gule og størrelsesmæssigt kan man vælge mellem S – XXL.

Jakken er designet med to primært formål, først og fremmest skal den gøre en synlig i trafikken og det klares ved grundfarven der i sig selv giver god synlighed, samt store reflekterende elementer på ærmerne, nederst på ryggen og op af ryggen.

Jakken er med gennemgående lynlås, som kan lukkes op nede fra, hvilket kan være praktisk hvis man får det varmt under turen. Lynlåsen er naturligvis også vandtæt.

Ved kraven er brugt fleece på indersiden så den er blød og lækker mod halsen og afslutningerne ved ærmerne er laserskårne og udført i et blødt og fleksibelt materiale så der lukkes tæt omkring håndleddet.

Omkring livet er en klassisk elastik der holder jakken tæt, indvendigt er den med silikoneprint for at forhindre den i at glide op.

Under ærmerne er placeret ventilationshuller og øverst på ryggen er 3 store ventilationskanaler så man kan komme af med varmen – for åndbarheden er jo som bekendt ikke den allerbedste i regntøj generelt.

Jakkens pasform betegner Sigr som “slimmer racefit”, men jeg synes nu stadig pasformen er sådan rimelig “normal”, personligt havde jeg gerne set en endnu tættere pasform så kan undgå evt. flagrende materiale. Pasformen er dog stadig tæt, så den sidder til kroppen og bagpå er den lidt længere for beskyttelse af den nederste del af ryggen.

I praksis beskytter Östkusten regnjakken naturligvis mod regn og nedbør, men giver også god beskyttelse mod vinden – åndbarheden er som altid lidt en udfordring når man ønsker at holde vandet 100% ude, men Sigr har forsøgt at løse det på bedste vis med ventilation under ærmerne og gode ventilationskanaler på øverste del af ryggen.

Det er svært at finde noget at sætte en finger på, for alt virker gennemtænkt og gennemarbejdet – samtidig med at de materiale der er brugt er virkelig lækre – det føles som et top-produkt når man får det mellem hænderne, og det bør det også med en pris på ca. 1700,-

Sigr Östkusten regnbukser

Regnbukserne i Östkusten-serien er udviklet med samme formål som regnjakken, altså at skabe maksimal synlighed i trafikken, mens de holder dig tør.

Regnbukserne er 100% vandtætte, med tapede sømme og udført i 100% polyester som udgangspunkts, mens der er paneler med kombination af polyester og spandex.

Buksernes pasform er ret “loose” og de er derfor velegnet til både mænd og kvinder, de gør sig derfor nok også bedst som “pendler-regnbukser” da man vil opleve materiale der flagrer og en ikke så “race” pasform. Sigr har dog alligevel gjort sit for at bevare den løstsiddende pasform, men forhindre alt for meget flagrende materiale, da der omkring benene er velcrostropper så man kan tilpasse pasformen – jeg synes dog ikke løsningen er videre elegant… Men praktisk er den dog! Det betyder også at disse regnbukser er et par “overtræksbukser”, som du bruger med et par andre bukser indenunder.

Grundfarven er sort, med hi-viz elementer ved knæ og ankler, samt to store reflekser på bagsiden af benene – denne kombination skaber god synlighed i trafikken, uanset om det er lyst eller mørkt.

I livet er snøre for nem og hurtig tilpasning, mens der bagpå er en lynlåslomme – ærlig talt er jeg i tvivl om hvad idéen med baglommen er, jeg havde nok hellere set en lomme foran, eller en “falsk lomme” som gjorde man kunne komme i lommen i bukserne man havde indenunder.

Ved åbningerne til benene er lynlås, så man nemmere kan få regnbuksrne af/på uden at skulle tage sko eller støvler af. Herefter er det bare at lukke tæt med velcro-stropperne, så der ikke trænger vand ind nedefra.

Konklusion

Sigr har ikke overladt noget til tilfældighederne i udviklingen og design af Östkusten-serien, sættet er af absolut højeste kvalitet og med rigtig mange lækre detaljer. Jeg synes det er lidt ærgerligt at man har lavet regnjakken i et rimelig tight fit og regnbukserne er i meget “loose fit” – det hænger ikke helt sammen som et sæt. Det betyder bestemt ikke at det er et dårligt sæt, men regnjakken er nok mere velegnet til brug som “cykeljakke” på landevejen hvor man ønsker minimal luftmodstand, med sin rimelig tætte pasform. Regnbukserne derimod, er med “loose fit” og mulighed for at snøre buksebenene ind, mere velegnet som pendler bukser med almindelig tøj indenunder.

Hver for sig fungerer de glimrende, men som et sæt synes jeg lidt der mangler sammenhæng i stil og pasform hvis jeg skal være helt ærlig.

Pris og tilgængelighed

Sigr Östkusten regnjakke: 1708,-
Sigr Östkusten regnbukser: 1114,-

9 Funktionalitet

8 Design

7 Pasform

6 Pris

7.5
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: Vaude Me Minaki Shorts

Tyske Vaude har vi tidligere stiftet bekendskab med, da var det dog bare...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.