Test: Isadore Climber’s Bib Shorts

Slovakiske Isadore’s Climber’s serie er lavet til de varme dage med høj intensitet og sved på panden, vi har allerede testet Climber’s Jersey og turen er nu kommet til bib shorts fra samme serie.

Design og detaljer

Climber’s Bib Shorts er udført i en kombination af polyester, Lycra sport og elastan. Kombinationen er et materiale der kan strækkes meget, giver tilpas støtte og er slidstærkt. Materialet har fået “Coldblack” behandling, en behandling der gør at den sorte farve ikke på samme måde holder på varmen, hvorfor de er helt oplagte til brug på varme dage med masser af sol, derudover beskytter den også mod solens UV-stråler.

Ryg og seler er i mesh for optimal ventilation og åndbarhed, desværre betyder det så også at selerne ikke er flade og laserskårne. Jeg synes nu ikke det har betydet det store i praksis – de har nemlig hverken foldet eller været “træls” i testperioden.

Ned langs begge sider er der paneler i et lidt tyndere materiale og det samme umiddelbart over afslutningen ved benene – igen for optimal åndbarhed. Materialet kan strækkes ret meget og er dermed også med til at bidrage til den gode og tætte pasform.

Afslutningerne ved benene er brede laserskårne elastikker med silikoneprint indvendigt, det betyder en tæt afslutning og en kant som ikke glider op

Indvendigt i Climber’s Bib Shorts er en pude fra Italienske TMF. Den er udført med 4D teknologi, som giver optimal støtte og support. Airmesh teknologien betyder at den ikke er opbygget af skum som de fleste andre puder, men derimod et tredimensionelt garnmateriale som har de samme gode stødabsorberende egenskaber som skum, men materialet er mere åndbart og holder ikke på fugten, hvilket betyder at puden nemmere holdes tør – også på de lange ture.

Komfort og pasform

Climber’s Bib Shorts er testet i str. S, hvilket passer glimrende til undertegnede på 175 cm. og 65 kg.

Pasformen er rimelig tæt, men da materialet er enormt strækbart og forholdsvis tyndtføles det ikke super tight. Særlig omkring lårene er det tydeligt at materialet kan strækkes ret meget, da de fleste bib shorts plejer at sidde ret tæt omkring lårene på mig. Det faktum at materialet er så strækbart, har den betydning at bib shortsene ikke holdes helt så godt på plads som ex. Debut bib shorts. Rent praktisk, så oplever jeg at de ikke sidder lige så godt i skridtet, da selerne ikke “trækker” dem på på plads. Det kan måske skyldes at min overkrop er forholdsvis kort – hvor andre ikke vil opleve det på samme måde.

Materialerne er gode, puden giver en god støtte og det er nemt at komme af med varmen, både igennem materialet og ved puden – så der er ikke noget at udsætte på kvalitet eller generelt komfort – uanset om man kører korte ture eller sidder mange timer i sadlen.

Konklusion

Climber’s Bib Shorts er lavet til høj intensitet, dvs. træning eller cykelløb i godt vejr – det betyder dog ikke at de ikke kan bruges i vinterhalvåret, du skal bare have et par lange bib tights uden pude, udover! De er lavet af lækre materialer og med fokus på afledning af varmen, så man holder en stabil temperatur under træning – det betyder også at der er brugt luftigt og lette materialer som kan strækkes ret meget.

Personligt ville en lidt tættere/strammere pasform passe mig bedre, men det er lidt et temperamentsspørgsmål og her har fokus været på bevægelighed og åndbarhed.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1299,-

8 Funktionalitet

8 Design

8 Pasform

7 Pris

7.8
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Shimano introducerer SLX og XT i 12-speed

Shimano har, som ventet, netop løftet sløret for seneste generation af de...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.