Test: Zebla Sportsvask

zebla-sportsvaskDe fleste kender sikkert til problemer med sportstøj der ikke rigtig vil “slippe” svedlugten, eller hvor den hurtigt dukker op igen så snart man bruger tøjet efter vask.  Zebla lover de har en løsning på dette problem, så man med et “trylleslag” får både rent og velduftende sportstøj – produktet hedder ganske enkelt Zebla Sportsvask og vi har testet det.

Baggrundsviden

Traditionelt vaskemiddel fjerne ikke de lugtmolekyler som giver den grimme lugt, men indkapsler dem ofte for en kort stund, hvorefter den grimme lugt kommer tilbage så snart man er aktiv og begynder at svede i tøjet igen. Zebla Sportsvask skulle netop fjerne/neutralisere disse lugtmolekyler, så tøjet forbliver velduftende – i hvert fald indtil efter brug.

I brug

Zebla Sportsvask kommer i en gennemsigtig flaske med 500 ml., og bruges i vaskemaskinen istedet for traditionelt vaskepulver – til alm. snavset tøj anbefales 50 ml., er tøjet  meget beskidt kan mængden øges til 65 ml, tøjet vaskes på samme program og ved samme temperaturer som du normalt ville have gjort – tøjets vaskeanvisninger skal derfor blot følges. På emballagen står angivet at det kan bruges ved både 30, 40 og 60 grader samt til håndvask.

Jeg har testet Zebla Sportsvask med både cykel og løbetøj jeg, med vilje, havde ladet ligge et par dage efter brug så sved og lugt fik optimale muligheder for at udvikle sig. Efter én enkelt tur med Zebla Sportsvask var tøjet friskt og velduftende. Duften er tydelig hvis man, som undertegnede, normalt bruger Neutral vaskepulver – duften er dog behagelig og ikke så påtrængende og kraftig som man oplever fra mange andre kendte mærker. Den friske duft vedbliver også umiddelbart efter vask og man oplever ikke at det hurtigt begynder at lugte grimt igen – som det kan være tilfældet med traditionelt vaskepulver.

Med en pris på 89,- for en flaske med 500 ml., koster hver vask 8,9 kr. ved normal dosering og det kan måske virke en smule dyrt, omvendt er der til 10 vaskemaskine-fulde sportstøj som efterfølgende er velduftende – det er vel et eller andet sted en ringe pris for dette, hvis alternativet er ildelugtende sportstøj, eller i værste fald at tøjet smides ud.

Zebla Sportsvask kan naturligvis også bruges efter behov, har man ikke store problemer med dårlig luft i sportstøjet kan det blot bruges engang imellem til forebyggelse eller når/hvis problemet opstår.

Er ex. velegnet til:

  • Vask af cykeltøj
  • Vask af sportstøj
  • Vask af arbejdstøj

Konklusion

Døjer man med sports eller arbejdstøj der, selv efter vask, lugter grimt og ikke rigtig vil slippe lugten – så kunne Zebla Sportsvask nemt være løsningen på problemer. Zebla Sportsvask formår at fjerne lugten og ikke bare skjule den, samtidig med at tøjet naturligvis efterlades både blødt og rent. Produktet er nemt at bruge, da det doseres som alm. vaskepulver og eneste anke er vel egentlig prisen – 8,9 kr. pr. vask ved normal dosering, når først man oplever hvad produktet kan, synes jeg dog prisen er absolut rimelig.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 89,- (500 ml)

Find forhandler af Zebla Sportsvask eller køb Zebla Sportsvask online hos Cykelgear.dk

Funktion 9
Pris 7

Karakter

8
Mere fra Noel Juul Christensen
Nyhed: Shimano XTR M9100
For et par dage siden præsenterede Shimano, langt om længe, Deres nye...
Læs mere
Join the Conversation

5 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.