Test: Osprey Escapist 25 Rygsæk

Osprey er efterhånden ved at være et velkendt rygsækmærke, der laver rygsække til stort set et hvert formål. Få år tilbage, kunne de bryste sig af høj kvalitet til meget små penge – kvaliteten er stadig i top, men prisen er, på det seneste, presset en lille smule i vejret.

Vi har i to måneder testet Ospreys Escapist 25. En meget kompakt rygsæk, der findes i 3 forskellige størrelser – 18, 25 og 32 liter. Disse litertal er beregnet uden de forskellige ekstra lommer samt blærebeholder på 2 liter, der kan købes til tasken.

Design og funktioner

Osprey Escapist 25 kan købes i tre forskellige farver; sort, blå eller den fine røde farve, som vi har testet. Ved første øjekast ligner Escapist enhver anden rygsæk, der kan bruges til forskellige outdoor-aktiviteter. Dette er på sin vis også en korrekt antagelse, men Escapist er udstyret med mange forskellige rum og funktioner, der gør den yderst kompetent til endags cykelture eller cykelpendleren. Vi har testet Escapist i flere forhold, men mest som en pendler-cykelrygsæk. Rygsækken er blevet testet i løbet af næsten 2 måneder, så der er tale om en test i al slags vejr (regnvejrs Danmark).

Umiddelbart kan rygsækken ikke synes af meget, men den kan faktisk rumme ret meget, når man først begynder at pakke sine ting. Et af de rum, der er helt ideelt, når man er pendler, er det nederste rum, der med meget stor fordel kan bruges til opbevaring af sko. Jeg selv pendler til og fra arbejde, hvor jeg benytter cykelsko og er hermed nødt til at have almindelige sko med i taksen. Rummet er afskåret fra det store opbevaringsrum, hvilket gør, at skidt mv. ikke kommer på de ting, der er placeret i det rum. Har man ikke behov for at have ekstra sko med, kan man bruge rummet til andre ting – eksempelvis vådt tøj. Vil man slet ikke benytte det ekstra rum, kan man vælge at åbne op til det store hovedrum, så man får et stort rum, hvor der også er adgang fra bunden af rygsækken.

Udover det store hovedrum, har Escapist andre mindre rum/lommer, der er særdeles nyttige for enhver cyklist. Blandt andre har den et mindre rum foran, hvor der er lavet netlommer, så man let kan holde styr på sine ting. Samtidig er der lavet små elastikker, der gør det nemt at fastgøre en lille cykelpumpe. I rummet kan man med fordel opbevare alle de ting, der bare skal være i rygsækken hver dag; cykelpumpe, ekstra slange, cykellygter, handsker osv. Man kan selvfølgelig selv bestemme, hvad man vil bruge de forskellige rum til, men det er rart at have muligheden for at adskille eventuelt tøj fra værktøj. På ydersiden er der en lomme, der ikke er lukket med lynlås, men blot med et elastik. Lommen kan strækkes rigtig meget og kan med fordel bruges til handsker, lås eller lignende.

Følger man rygsækken rundt, kommer vi nu til den forreste del, hvor bærestropper, mavebælte og brystbælte er placeret. Selvstropperne har en rektangulær lomme, der velsagtens er tiltænkt en mobiltelefon. Lommen er helt ideel til dette formål, såfremt man ejer en Iphone 5 størrelse telefon eller mindre, dog kan den ikke indeholde eksempelvis en Iphone 6, hvilket er en smule ærgerligt. Længere nede sidder hofteselerne, hvori der er indbygget lommer. Disse lommer er lidt større og kan hermed indeholde en større telefon. Jeg selv har brugt dem til handsker og nøgler, så dette er let tilgængeligt under cykelturen. Hofte- og brystbælte er let justerbart, så man føler, at rygsækken sidder helt tæt til kroppen uden at stramme for meget. Brystbæltet kan justeres op og ned, så man får den helt rigtige tilpasning til kroppen.

Rygsækken er selvfølgelig udstyret med Ospreys velkendte Liplock, der er beregnet til at tag fastgøre enhver cykelhjelm, så man er fri for at bære den eller opbevare den i selve tasken. Hele rygsækken er fremstillet i nylon, der gør det meget let at tørre tasken af og holder en lille smule vand ude. Slutteligt har Osprey integreret et regnslag, der findes helt i bunden af tasken. Dette er særdeles brugbart og nemt at finde frem, såfremt man rammer en lille byge på sin cykeltur. Regnslaget er justerbart og holder hermed det meste vand ude, dog ikke på længere stræk med konstant regn. Vandet kan komme ind fra bagsiden, men intet bliver gennemblødt, hvorfor regnslaget må siges at være yderst kompetent til opgaven.

Allersidst skal det nævnes, at Osprey Escapist er udstyret med Ospreys Airscape system, der skal hjælpe sveden væk fra ryg og stropper. Systemet fungerer rigtig godt, men efter en længere cykeltur kan man godt mærke/se, hvor tasken har siddet – dog ikke i lige så høj grad som ved en almindelig rygsæk. Udover at levere god ventilation, giver Airscape en følelse af, at rygsækken ”følger” kroppen, hvilket skaber rigtig god komfort.

Konklusion

Udover at være en rigtig fin cykelrygsæk, der er til at komme til for penge, leverer Osprey en rygsæk, der kan bruges til mange forskellige gøre mål. Selve rygsækken er lavet uden alt for mange små stropper, der kan irritere på cykelturen, dog kan man savne små anordninger, der kan holde diverse stropper tæt til tasken, så de ikke flyver rundt, når man cykler. Jeg selv har valgt, efter personlige justeringer, at fastgøre de løse stropper med elastikker, så rygsækken fremstår en smule mere aerodynamisk. Herudover kunne man savne et rum, hvor der er plads til en laptop eller Ipad, så man ikke skal have denne i hovedrummet, men dette er selvfølgelig i småtingsafdelingen, når man overordnet skal se på hele pakken. Alt i alt en rigtig god, gedigen og ikke mindst let rygsæk, der kan bruges af både mountainbikeren, motionisten eller cykelpendleren.

  • Vægt: 1.02 kg
  • Rummelighed: 25 liter

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1000,-

Funktionalitet 9
Pasform 9
Design 9
Pris 7
8.5
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Sigr Cykeltøj
Lige inden vejret blev alt for efterårs- og vinter-agtigt, nåede vi at...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.